Mutations of this issue:
Zoom
Arată text view

Prima

Şedinţă festivă în Sala Palatului Cultural Arad

Consilierii locali s-au reunit în cadrul şedinţei festive anuale, organizată cu ocazia Zilelor Aradului. Pe lângă aleşii locali, în Sala Palatului Cultural au fost prezenţi reprezentanţi ai tuturor cultelor arădene, ai instituţiilor, precum şi numeroşi oameni de cultură. De asemenea, la şedinţa festivă au luat parte şi delegaţiile oficiale din Palestina şi China, pe lângă alţi invitaţi de peste graniţă, veniţi la Arad tocmai pentru a marca zilele oraşului de pe Mureş.  FOTO: A.P.

Mii de arădeni, în Reconcilierii

Păstrând tradiţia de anul trecut, din evenimentele dedicate Zilelor Aradului gândite în Parcul Reconcilierii, nu a lipsit, în ultimele trei seri, nici muzica clasică, nici Filarmonica de Stat Arad, nici opereta şi nici muzica uşoară românească. Gabriel Cotabiţă, Cătălin Crişan şi Carmen Rădulescu au demonstrat, joi seara, că Ziua Muzicii Uşoare Româneşti are cea mai mare trecere la arădenii trecuţi de prima tinereţe.  Foto: Iza Pal

Actualitate

Ultima călătorie a „Micului Prinţ”

A fost atât de aproape de cer încât atunci când l-a chemat... el a plecat. Ultima conversaţie cu alpinistul Zsolt Török, unul dintre cei mai capabili ambasadori ai României.

24 de ore

Societate

Drum judeţean modernizat

ARAD. Consiliul Judeţean Arad anunţă că a fost făcută recepţia lucrării de modernizare a unui segment de drum judeţean dintre Dorobanţi şi Macea, lung de aproape trei kilometri. Acest segment face parte dintr-un total de nouă kilometri de drumuri judeţene aflate în apropierea graniţei cu Ungaria, care vor fi modernizate pe fonduri europene. „Avansăm în îndeplinirea obiectivului pe care l-am anunţat: modernizarea a 300 de km de drum judeţean. Recepţionarea lucrărilor pe acest tronson de drum judeţean are o importanţă majoră pentru traficul rutier între România şi Ungaria, dar şi pentru cei aproximativ 10.000 de locuitori din cele două comune pe care drumul le tranzitează”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.  JA-A.G.

Sărbătoare la Galşa, pe 1 septembrie

GALŞA. Biserica Ortodoxă „A­­dormirea Maicii Domnului” din satul arădean Galşa împlineşte 270 de ani de la târnosire. Cu această ocazie, duminică, 1 septembrie, de la ora 19, în biserica parohială din sat va avea loc Utrenia, urmată de la ora 10 de Sfânta Liturghie Arhierească şi de parastasul pentru ctitorii lăcaşului, de la ora 12. După amiază, la ora 16:30, în locaţia cunoscută drept „La cruce, în vie”, va avea loc lansarea cărţii „270 de ani spre cer”. Vor lua cuvântul invitaţii care vor vorbi despre biserica, şcoala, istoria şi comunitatea din Galşa, va fi amenajată o expoziţie de icoane şi fotografie, iar Cvartetul Arădean şi Nova Band vor oferi programe artistice. JA-E.R.

Sănătate

Beneficiile duşurilor reci

Studiile au arătat că duşurile reci au numeroase beneficii, printre ele numărându-se stimularea imunităţii şi diminuarea depresiei.

20%

dintre bolnavii cu cancer care şi-au dorit un loc de...

Eveniment

Apel către cei care curăţă miriştile prin incendiere

ARAD. Zeci de incendii de mirişte au avut loc în ultimele zile în judeţul Arad, iar pompierii au fost chemaţi de fiecare dată să lichideze focarele. În acest context, reprezentanţii instituţiei fac un apel către cei care au de gând să-şi cureţe terenurile prin incendiere. „În ultimele zile, subunităţile de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad au executat zeci de misiuni de stingere a unor incendii de vegetaţie uscată, resturi vegetale şi/sau deşeuri. În unele cazuri doar intervenţia profesionistă a pompierilor a făcut ca aceste incendii să nu se propage la clădiri sau culturi. Facem un nou apel la populaţie să renunţe la curăţarea terenurilor prin incendiere sau să facă această operaţiune cu respectarea normelor elementare de protecţie”, au atenţionat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad.  JA-I.C.

Bucureştean cu mandat de arestare, la frontieră

NĂDLAC. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au depistat un bărbat în vârstă de 45 de ani, domiciliat în municipiul Bucureşti, căutat de autorităţile din Germania pentru săvârşirea de infracţiuni contra proprietăţii. Bucureşteanul s-a prezentat la controlul de frontieră, iar în urma efectuării acestuia s-a descoperit că pe numele acestuia era emis, de către autorităţile din Germania, un mandat european de arestare pentru infracţiuni contra proprietăţii. Bărbatul a fost predat unui echipaj operativ din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad în vederea luării măsurilor legale care se impun.  JA-I.C.

Transporta lemne fără acte

GURAHONŢ. Transporta lemne fără a avea acte. Este vorba despre un bărbat de 67 de ani, din Gurahonţ, care a fost depistat pe DJ 708, de către poliţiştii Secţiei 10 Rurală Gurahonţ, în timp ce transporta cu un camion 3,1 metri cubi de lemn de foc, fără a deţine aviz de însoţire.Materialul lemnos a fost indisponibilizat, bărbatul fiind amendat cu 5.000 de lei, conform Legii 171/2010.  JA-I.C.

Cu autoutilitara prin Covăsânţ, la 16 ani

COVĂSÂNŢ. Poliţiştii Secţiei 7 Rurală Lipova au depistat, în trafic, miercuri seara, un minor de 16 ani, din Bocsig, în timp ce conducea o autoutilitară pe raza localităţii Covăsânţ, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pe numele tânărului a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără a deţine permis.  JA-I.C.

A condus sub influenţa alcoolului

CHERELUŞ. Cu o alcoolemie de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat. Aceasta este valoarea pe care a arătat-o aparatul etilotest al poliţiştilor oraşului Ineu după testarea unui şofer. Acesta conducea un autoturism pe DN 79/A când a fost oprit de poliţişti. Pe numele bărbatului (54 ani), din Chereluş a fost întocmit un dosar penal pentru conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului. JA-I.C.

172

de amenzi în valoare de 53.000 de lei au aplicat poliţiştii rutieri.

Sport

O centură de box pentru un vis!

ARAD. Sâmbătă, 24 august, de la ora 18, pe Ştrandul Neptun, în parcarea de la Corleone, are loc Centura Aradului la box, competiţie pusă în scenă de inimosul şi neobositul Ruben Stoia. Pasionaţii nobilei arte vor avea privilegiul de a vedea, în premieră, o gală combinată, cu confruntări de amatori (15, la număr) şi profesionişti (3). În care, cel mai bun produs al boxului arădean în ultimii ani, Eduuard Gafencu se va bate, în al 3-lea său meci profesionist, pentru o centură europeană cu un sportiv din Republica Moldova.Vineri, de la ora 18, la Atrium Mall, are loc cântarul oficial.Costul unui bilet de intrare este de 25 lei, existând şi bilete la zona VIP, de 100 lei. Acestea pot fi achiziţionate din trei locaţii: Art Caffe, Cristal Caffe şi Spartan. Toţi banii rezultaţi din încasări vor merge către familia lui Florinel, un copil imobilizat într-un scaun cu rotile, al cărui tată are grave probleme de sănătate. „Un copil frumos, iubitor de sport, nelipsit de la sala de box şi meciurile echipei UTA. Sper ca arădenii să fie solidari şi să vină în număr cât mai mare la această gală. Să arătăm că ne pasă de visul acestui copil” – ne-a declarat Ruben Stoia. Care vrea să aducă mulţumiri deputatului Dorel Căprar, rectorului Universităţii Aurel Vlaicu, Ramona Lile şi firmei Dey Security, principalii susţinători ai acestui eveniment.  JA-D.S.

Atletico 2005 s-a impus în Cupa Aradului la juniori C

ARAD. După UTA 2003, învingătoare în turneul final al întrecerii rezervate juniorilor A, o altă categorie de vârstă şi-a desemnat câştigătoarea în Cupa Aradului la fotbal, competiţie organizată de AJF Arad, în parteneriat cu Centrul Municipal de Cultură, cu prilejul aniversării celor 120 de ani de fotbal în Arad.Vorbim despre juniorii C (născuţi 2005-2006), unde la faza finală am consemnat rezultatele: Viitorul 2006 – UTA 2006 2-0 şi Viitorul 2005 – Atletico 2005 0-1 (semifinale); UTA 2006 – Viitorul 2005 1-2 (1-1), după penalty-uri (finala mică) şi Viitorul 2006 – Atletico 2005 0-3 (finala mare).Iată lotul echipei câştigătoare: Darius Popescu, Andi Maliţa, Răzvan Ciobanu, Denis Manoilă, Dan Rucăreanu, Eric Caia, Dalin Covaci, Patrick Nagy, Mario Novac, Davide Petriko, Alex Mitu, David Cohuţ, Răzvan Ristin. Antrenor: Bogdan Oneţ.Au arbitrat: Gabriel Hărduţ, Cristian Takacs, Denis Calnacov, Marius Vîlceanu.Festivitatea de premiere a tuturor categoriilor de vârstă la Cupa Aradului 2019 va avea loc sâmbătă, ora 20, pe terenul Motorul, după meciul demonstrativ de old-boys dintre UTA şi Selecţionata FRF.  JA-D.S.

Olari şi Ceala vor juca finala

ARAD. Organizat în premieră de Asociaţia Judeţeană de Fotbal şi inclus în cadrul manifestărilor dedicate aniversării celor 120 de ani de fotbal oficial în Arad, a strâns la start şase echipe, repartizate în două zone geografice.Zona Mândruloc. 1.Spicul Olari (2-0, cu Speranţa Turnu şi 2-1, cu Mureşul Ususău); 2.Ususău (1-0, cu Turnu); 3.Turnu.Iată lotul echipei câştigătoare: Petru Răuţ, Teodor Răuţ, Ilie Bătrân, Romeo Oneţiu, Marinel Ioanovici, Ioan Ciurar, Cristiana Toma, Ioan Mariţa, Zoltan Varga, Mihai Toth, Ion Nemeth, Ioani Nemeth, Atilla Farago, Mircea Bora, Ladislau Mod, Ovidiu Moţ. Antrenor: Petru Răuţ.Zona Bujac. 1.FC Ceala (9-2, cu Olimpia Bujac şi 3-1, cu Indagrara Arad); 2.Bujac (5-4, cu Indagrara); 3.Indagrara.Iată lotul echipei învingătoare: Romeo Nemeth, Tiberiu Humm, Dinu Donca, Ciprian Mateiaş, Costel Bogoşel, Iulian Vuin, Andrei Nanu, Constantin Dumitrache, Radu Covaci. Antrenori: Liviu Vilagos si Gabriel Opitz.Sâmbătă seara, de la ora 18, pe arena „Motorul”, în deschiderea confruntării dintre Old Boys UTA şi fostele stele ale naţionalei României, în faţa conducerii FRF, Olari şi Ceala vor lupta pentru trofeul pus la bătaie de AJF, la prima ediţie a campionatului judeţean de veterani.  JA-D.S.

Fără termene la stadion!

ARAD. În cadrul conferinţei de presă premergătoare acţiunilor organizate la aniversarea a „120 de ani de fotbal în România”, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, Sergiu Bîlcea, a atins şi problema stadionului Francisc Neuman. Provocat de reprezentanţii mass-media, care i-au reamintit de speranţele din primăvară, când se spunea că o parte din evenimente vor avea loc pe gazonul stadionului UTA…„Ne doream să organizăm acest eveniment pe no­­ul «Francisc Neuman», dar am înţeles de unde vine această întârziere în finalizarea lucrărilor, am mai explicat-o public, chiar în faţa suporterilor echipei UTA. Au fost două momente de schimbare totală a proiectului: anul 2015, în ur­­ma evenimentelor de la Colectiv şi anul 2018, odată cu câştigarea celui de-al doilea mandat de către Răzvan Burleanu, când am introdus sistemul VAR şi alte îmbunătăţiri pentru a du­­ce stadionul în categoria 4 din 5 posibile. Nu aş vrea să mai dau termene, vreau doar să creăm emulaţie prin acest nou stadion”, a spus Sergiu Bîlcea.   JA-D.S.

Cu ochii pe derby-ul Lipova-Craiova

ARAD. Start de sezon şi în eşalonul fotbalistic cu numărul trei, cu un număr record de echipe, 5, din judeţul nostru. Cel mai aşteptat joc al rundei inaugurale are loc vineri, ora 18, la Pâncota, unde Şoimii Lipova întâlneşte una din candidatele declarate la promovarea în liga secundă, Craiova lui Mititelu. O confruntare a orgoliilor şi speculaţiilor, amplificată şi de transferul atacantului Kevin Trabalka chiar la gruparea din Bănie.Celelalte grupări fotbalistice arădene de Liga 3 joacă sâmbătă, ora 18, la concurenţă cu manifestările dedicate celor „120 de ani de fotbal în România”. Cel mai aşteptat duel are loc la Pecica, unde nou-promovata din localitate întâlneşte pe Crişul Chişineu Criş, într-o reeditare a duelului din Cupa României, tranşat de gruparea pregătită de Adrian Abrudean.Tot pe teren propriu debutează şi Naţional Sebiş în faţa unui adversar necunoscut, Flacăra Horezu, repartizat de federali în premieră în Seria 4. În fine, Lunca Teuz Cermei are parte de un debut în judeţul vecin, la Ghiroda, într-un joc deschis oricărui rezultat.  JA-D.S.

Zi de sărbătoare fotbalistică

ARAD. Zi importantă pentru fotbalul arădean, sâmbătă, 24 august, când au loc cele mai importante manifestări din cadrul acţiunilor dedicate celor „120 de ani de fotbal în România”. De la ora 13, delegaţia FRF se va întâlni cu reprezentanţii administraţiei locale şi va vizita şantierul stadionului Francisc Neuman. De la ora 17, în Parcul Eminescu, are loc lansarea de carte a lui Radu Romanescu: „120 de ani de fotbal în Arad – Amintiri dintr-un vis nesfârşit” şi o expoziţie de fotografii. De la ora 18 ne mutăm pe terenul Motorul, unde are loc finala „Judeţeanului” de old-boys, jocul demonstrativ UTA – Stelele FRF şi festivitatea de premiere în Cupa Aradului. JA-D.S.

Trei echipe în finalele CN de volei pe plajă!

MAMAIA. Aradul rămâne în prim-planul voleiului de plajă naţional, trei echipe cu componenţi ai CS ProVolei Arad, CS Westar Arad şi Victoria Nădlac fiind prezente în finalele CN de cadeţi. Astfel, perechea Daniel Mihăilescu – Alin Filipan (ProVolei – Westar) joacă pentru titlul naţional, în timp ce Alexandru Ciubotariu – Andrei Grigore (ProVolei – CSŞ Constanţa) şi Ioana Ban / Bianca Culda (ProVolei / Victoria Nădlac) vor lupta pentru bronz.  JA-D.L.

9

puncte au strâns juniorii Academiei de fotbal UTA în etapa intermediară.

Sport international

RO_COTIDIAN

Zilele Aradului se încheie la Ştrandul Neptun

ARAD. Ultimele evenimente din cadrul Zilelor Aradului se vor desfăşura, sâmbătă şi duminică, la Ştrandul Neptun. Sâmbătă, 24 august, de la ora 19, la ştrand, va avea loc un concert de muzică uşoară, la care vor lua parte Ştefan Stan, Dorian Popa, Ioana Ignat şi Puya, urmând ca seara să fie încheiată cu trupa Holograf pe scenă. După încheierea concertului, pe la ora 23, va avea loc un show de lasere, urmat de Pool Party în zona bazinelor. A doua zi, pe 25 august, ultima din cadrul Zilelor Aradului, tot de la ora 19, pe scena de la ştrand vor urca Fantazia, Mario Band şi Melting Dice. Seara se va încheia cu Andra, artistă ce va veni cu trupă live.Tot duminică, însă în Parcul Aventura Voinicilor, de la ora 20 va fi organizată o „mini petrecere în aer liber pentru copii şi părinţi”, spun cei de la Centrul Municipal de Cultură, organizatori ai evenimentului. Intrarea la concerte va fi gratuită.  JA-E.R.

Magazin

Călina

Este Regina Frumuseţii en titre la concursul Miss Costineşti Marea Neagră 2019.  Foto: arhivapersonală

Liam a cerut divorţul

LOS ANGELES. Actorul australian Liam Hemsworth a cerut divorţul de cântăreaţa şi actriţa americană...

La cântar

Suricata stă cuminte pe cântarul grădinii zoologice din Londra. Animalele sunt măsurate şi cântărite anual.  FOTO: EPA

Ca să vă bucurați de întregul articol, vă rugăm să vă logați.

Please enter the code

The code is not valid, has been used already or has expired
Trimitere e-mail