Mutations of this issue:
Zoom
Arată text view

Prima

Accident cu patru victime la Păuliş

Accident rutier, marţi după amiaza, pe raza localităţii Păuliş, lângă monumentul Eroilor. Patru persoane au ajuns la spital, printre care şi un minor, în urma impactului dintre două autoturisme. Impactul a fost violent, în urma acestuia trei persoane din ambele maşini rămânând încarcerate. Traficul rutier a fost blocat pe DN 7 aproximativ o oră şi jumătate. /P.6  Foto: Vasile Obşitoş

Lecţie de voinţă

Peste 100 de sportivi au luat startul la Triatlonul Proactivi Ghioroc, eveniment ajuns la a doua ediţie. Participanţii au avut de trecut probe de înot, ciclism şi alergare, individual sau ştafeta, premiile puse la bătaie de organizatori – AS Proactivi pentru viitor, Consiliul Judeţean şi Primăria Ghioroc – fiind în valoare de 5000 euro. /P.7  Foto: JA

Prima prelevare de organe la Judeţean, după doi ani

Rinichii şi ficatul unui pacient în moarte cerebrală au salvat vieţile altor oameni.ARAD. Moartea unui om a însemnat salvare pentru alţi oameni. Şi asta deoarece rinichii şi ficatul unui pacient internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, în moarte cerebrală, au fost donaţi unor oameni care, astfel, au fost salvaţi. Familia pacientului şi-a dat acordul ca organele să-i fie prelevate. Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad au anunţat că zilele trecute a avut loc prima prelevare de organe, după doi ani, ceea ce înseamnă că mai multe persoane care necesită transplant vor primi o nouă şansă la viaţă. Donatorul este un pacient în vârstă de 58 de ani care se afla în moarte cerebrală. Echipa medicală din cadrul Programului Naţional de Prelevare de Organe a prelevat rinichii şi ficatul pacientului, organele ajungând la centre medicale universitare din Cluj şi Bucureşti. „Mulţumim pe această cale medicilor care s-au ocupat de această intervenţie deosebit de dificilă şi, în special, familiei pacientului care deşi a avut de luat o decizie extrem de grea a înţeles că astfel pot fi salvate mai multe vieţi!”, au precizat reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.  JA-I.C.

Actualitate

Trei din cinci sunt pe minus

Situaţii financiare anuale cu pierderi de milioane de lei, la companiile deţinute majoritar sau în totalitate de CLM Arad.

S-au aprobat banii pentru pagubele create de furtuni

ARAD. Consiliul Judeţean Arad anunţă că Guvernul României a aprobat alocarea unei sume de 250,5 mii de lei pentru despăgubirea gospodăriilor care au fost afectate de furtunile severe din lunile iulie şi august. S-au alocat 133,5 mii lei pentru comuna Bocsig (reparaţii la scenă şi la acoperişul Căminului Cultural, reparaţii la şcoala generală unde, în şase săli de clasă, tavanul de rigips a fost distrus total, reparaţii la acoperişul blocului de locuinţe, refacerea parcului central şi a centrului civic, unde mai multe pergole şi bănci au fost distruse). În comuna Moneasa s-au alocat 102 mii lei pentru refacerea a trei poduri, repararea de străzi şi refacerea drumului forestier. Suma de 15.000 de lei s-a alocat pentru repararea podului de la Petriş, unde stâlpul median de susţinere a fost afectat.„Consiliul Judeţean a intervenit la obiectivele din jurisdicţia sa şi a executat reparaţiile necesare, ori de câte ori a fost cazul. Am lucrat pe mai multe şantiere cauzate de intemperii. La vizitele mele în comunele judeţului am constatat că ar fi de dorit ca în unele locuri să se realizeze lucrări masive de intervenţie şi consolidare, nu doar reparaţii, pentru că altfel riscăm ca drumul sau podurile să se surpe la fiecare ploaie. De aceea, cred că Guvernul va trebui să analizeze serios această problemă şi să investească în primul rând în prevenire, nu doar în reparaţii”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele CJA.  JA-A.G.

Două copile bete găsite noaptea la Pădurice

ARAD. Două minore, una în vârstă de 12 ani, cealaltă de 15 ani, au fost găsite de către poliţiştii locali hoinărind în parcul de la Pădurice, în noaptea de 19 spre 20 august. Cele două copile au fost depistate în jurul orei 4:00 dimineaţa, ambele fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Mai grav este că părinţii uneia dintre ele nu au putut fi contactaţi, fata ajungând într-un centru de plasament. „Aflată la prima abatere de acest gen R.F.C. (38 de ani), mama fetei în vârstă de 12 ani, a fost identificată şi avertizată de către poliţiştii locali, cu menţiunea că repetarea faptei de a nu supraveghea minora va atrage după sine sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad. În cazul adolescentei în vârstă de 15 ani a fost necesară integrarea într-un centru de plasament aparţinând DGASPC Arad, după ce părinţii acesteia (separaţi şi plecaţi din ţară) nu au putut fi contactaţi pentru a prelua minora”, au anunţat reprezentanţii Poliţiei Locale Arad.  JA-A.G.

Diplome de aur pentru „seniorii” Aradului

ARAD. Primăria Arad anunţă că arădenii care împlinesc 50 de ani de căsătorie vor fi sărbătoriţi şi în acest an, în cadrul Zilelor Aradului, urmând să primească o „Diplomă de aur” din partea autorităţilor. „În fiecare an ne arătăm admiraţia şi respectul faţă de cuplurile care au reuşit să depăşească încercările vieţii şi au rămas împreună. Ele sunt un adevărat model pentru comunitatea noastră şi un exemplu demn de urmat pentru generaţiile viitoare”, a declarat Călin Bibarţ, primarul municipiului Arad.Acesta a mai anunţat că un număr de 150 de cupluri se încadrează pentru a primi diplomele aniversare, care vor fi acordate joi, 22 august, în Parcul Reconcilierii. După premierea sărbătoriţilor, în parcul respectiv vor concerta Gabriel Cotabiţă, Cătălin Crişan şi Carmen Rădulescu, nume de referinţă în muzica uşoară românească.„Începând din anul 2006, administraţia publică locală a decis ca în fiecare an, cu prilejul Zilelor Aradului, să fie sărbătorite, în cadru festiv, toate cuplurile din municipiul Arad, care împlinesc în decursul anului curent 50 de ani de căsătorie neîntreruptă”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Arad.  JA-A.G.

Bacalaureatul de toamnă începe astăzi

ARAD. 488 de candidaţi din promoţia 2019 şi promoţiile anterioare susţin, astăzi, proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul Examenului de bacalaureat naţional, sesiunea august-septembrie 2019. Mâine va avea loc proba scrisă la Limba şi literatura maternă, unde sunt înscrişi cinci candidaţi, iar poimâine cea la proba obligatorie a profilului, unde s-au înscris peste şapte sute de tineri care nu au reuşit să treacă de examen până acum. Ultima probă scrisă, la care s-au înscris 555 de candidaţi, va fi susţinută pe 26 august, fiind vorba despre cea la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele iniţiale vor fi făcute publice pe 3 septembrie (până la ora 12:00), în aceeaşi zi putând fi depuse contestaţiile, între orele 12:00 şi 16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 7 septembrie.  JA-E.R.

24 de ore

Cum ar arăta Aradul dacă...

În plină sărbătoarea a oraşului, consilierul Ionel Ciupe vorbeşte despre motivele pentru care pentru el Aradul este un oraş minunat şi frumos. Şi despre proiecte şi planuri.

Societate

Fiscul, reguli pentru bacşiş

De acum clientul va alege cât lasă bacşiş – între 0 şi 15% din valoarea bonului. Ciubucul va fi inclus în nota de plată.

Trei filme în două zile

Două filme vor rula la Cinema Arta şi în Grădişte, pe 23 august, iar cel de-al treilea la Cinema Grădişte, a doua zi.

Cu foamea nu-i de joacă!

Arad. Nu am mai scris de mult de bizonii Aradului, pentru că de ceva vreme cititorii noştri vigilenţi au intrat şi ei în vacanţă. Însă noua „bizoniadă” nu a avut cum să-l lase indiferent pe un arădean oprit pentru o gustare la Mc Donlads. Mai grăbit şi mult mai înfometat decât el pare să fi fost conducătorul Daciei roşii din imaginea surprinsă de cititorul nostru. Atât de înfometat încât s-a urcat pe trotuar până lângă Mc Donalds ca să ajungă probabil cât mai repede la cartofii prăjiţi şi hamburgerul oferit de celebrul fast food.N-a mai contat nici faptul că parcarea sa minunată s-a realizat chiar peste drum de Kilometrul Zero al Aradului, că Poliţia ar putea fi oricând pe aproape sau că pietonii arădeni s-au văzut nevoiţi să ocolească zebra. Pentru că, aşa cum ne-a spus şi cititorul nostru, „cu foamea nu-i de joacă”. Îi urăm şoferului cu Dacia de la „Mc” bun venit în rândul bizonilor de Arad.  JA-A.B.

Decorat post-morterm de Klaus Iohannis

ARAD. Preşedintele Klaus Ioha­­nnis l-a decorat, marţi, post- mortem, pe alpinistul Zsolt Török, cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler. Preşedintele i-a acordat acest titlu arădeanului pentru contribuţia semnificativă adusă sportului românesc, după cum a transmis Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat de presă.„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat marţi, 20 august a.c., decretul de decorare post-mortem a alpinistului Zsolt Török. Astfel, în semn de înaltă apreciere şi recunoaştere pentru importantele performanţe sportive obţinute de-a lungul timpului, pentru determinarea şi pasiunea cu care şi-a desăvârşit poziţia de alpinist la nivel naţional şi internaţional, precum şi pentru contribuţia semnificativă adusă sportului românesc, Preşedintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Naţional -Pentru Merit- în grad de Cavaler alpinistului Zsolt Torok”, transmite Administraţia Prezidenţiale.Decoraţia va fi prezentată oficial în cadrul şedinţei festive a Consiliului Local Municipal Arad, joi, 22 august. JA-A.P.

Eveniment

Patru victime la Păuliş

Traficul a fost blocat pe DN 7, la Păuliş, marţi, 20 august, în urma unui accident rutier soldat cu trei victime încarcerate.

Weekend plin cu amenzi

ARAD. Jandarmii au amendat faptele de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice precum şi cele de comerţ ilicit. În total, au fost aplicate 38 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 12.000 de lei. De asemenea, jandarmii au întocmit acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală în cazul a trei infracţiuni, constatate independent şi în cooperare cu poliţia.Spre exemplu, în după-amiaza zilei de 17 august, jandarmii au fost solicitaţi, prin 112, să intervină la o adresă din municipiul Arad, unde un bărbat în vârstă de aproximativ 40 de ani, a spart cu intenţie geamul din tâmplărie termopan de la uşa unei societăţi comerciale. Ajunşi de urgenţă la adresa indicată, jandarmii l-au identificat pe bărbat, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că bărbatul – aflat în stare vădită de ebrietate -, pe fondul unui conflict avut cu mai multe persoane, a spart cu cotul un geam termopan de la uşa de intrare într-o societate comercială în faţa căreia se afla. Bărbatul a declarat în faţa jandarmilor că a recurs la acest gest din cauza nervilor. „Jandarmii au întocmit pe numele bărbatului, actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere”, au declarat reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad.  JA-I.C.

Furturi de 600.000 lei la Arad, Timiş şi Hunedoara!

TIMIŞ. Nouă percheziţii au avut loc marţi dimineaţa, şase persoane urmând să fie reţinute. Percheziţiile au fost efectuate de Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Arad sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, pe raza judeţelor Timiş şi Hunedoara. În urma investigaţiilor efectuate de poliţişti şi procurorul de caz, s-a stabilit că, din primăvara anului trecut şi până în prezent, cei şase indivizi au dat lovitură după lovitură pe raza judeţelor Arad, Timiş şi Hunedoara, prejudiciul total creat de aceştia ridicându-se la aproximativ 600.000 de lei. Ce au reuşit să fure cei şase de au creat un asemenea prejudiciu? Seifuri, casete valorice ori pătrundeau în locuinţe unde ştiau că există bunuri de valoare.Cei şase au fost aduşi la Arad pentru audieri, urmând să fie reţinuţi pentru faptele lor. JA-I.C.

Un tânăr a sărit în lacul de la Podgoria

ARAD. Un apel primit marţi dimineaţa, în jurul orei 10:20, la numărul de urgenţă 112 anunţa faptul că o persoană s-a aruncat în lacul de la Podgoria şi nu a mai ieşit. La faţa locului s-au deplasat, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Arad, autospeciala de scafandri, un echipaj de descarcerare uşoară şi o autospecială SMURD. După câteva minute de căutări cu barca şi cu scafandrii, a fost găsită o persoană în apă. Pompierii au scos-o din apă şi au adus-o la mal, iar paramedicii SMURD au început manevrele de resuscitare asupra victimei scoase din lac, însă nu a mai putut fi readusă la viaţă. Din primele informaţii, cel care a sărit în apa lacului avea în jur de 24 de ani, era un om al străzii, iar când a decis să sară în apă – nu se cunoaşte motivul pentru care a recurs la acest gest – era însoţit de un alt om al străzii.  JA-I.C.

Ţigări de contrabandă găsite pe strada Cocorilor

ARAD. Un tânăr de 27 de ani, din Arad, a fost depistat de poliţiştii Biroului de Ordine Publică, pe strada Cocorilor, cu aproape 20.000 de ţigarete netimbrate în maşină. „În seara zilei de 19 august, poliţiştii Biroului de Ordine Publică au depistat pe strada Cocorilor, un autoturism condus de un arădean de 27 de ani. În urma controlului efectuat au fost descoperite în autoturism 19.600 ţigarete netimbrate, susceptibile a proveni din contrabandă”, au declarat reprezentanţii IPJ Arad. Potrivit acestora, ţigaretele au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.  JA-I.C.

Bulgar cu permis fals la frontiera Nădlac II

NĂDLAC. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanapalota a depistat un cetăţean bulgar care conducea un autoturism folosind un permis de conducere false. Este vorba despre T.D. de 34 de ani, care s-a prezentat la controlul de frontieră la volanul unui autovehicul marca Opel Signum, înmatriculat în Bugaria. La frontieră, bărbatul a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Bulgaria. Poliţiştii de frontieră au constatat că documentul este fals. În urma cercetărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul nu deţine permis de conducere eliberat de autorităţile din Bulgaria. Bulgarul a declarat că a obţinut permisul din Germania, de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte, contra a 600 de euro.  JA-I.C.

Dosare penale pentru infracţiuni rutiere în judeţ

ARAD. Poliţiştii din Pâncota au depistat în trafic un arădean în vârstă de 42 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 792/C. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. La Sebiş, un tânăr de 20 de ani a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism fără a deţine permis de conducere. De asemenea, s-a constatat că numerele de înmatriculare figurează ca fiind atribuie unui alt autoturism. Pe DN 79, pe raza localităţii Zerind, un timişorean în vârstă de 39 de ani a fost depistat de poliţiştii Secţiei 3 Rurală Chişineu-Criş conducând un autoturism având suspendată exercitarea dreptului de a conduce. Cei trei sunt cercetaţi penal pentru săvârşirea de infracţiuni rutiere.  JA-I.C.

Femeie agresată şi înjurată de propriul fiu

VINGA. O femeie din localitatea Şagu a sesizat Poliţia din Vinga despre faptul că fiul ei, în vârstă de 45 de ani, cu care locuieşte în acelaşi imobil, i-a adresat injurii şi a agresat-o fizic. Poliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu pentru cinci zile, fiind dispusă evacuarea temporară a agresorului din locuinţă şi interdicţia de a se apropia la mai puţin de 50 de metri de victimă. Se efectuează cercetări sub aspectul infracţiunilor de lovire sau alte violenţe.  JA-I.C.

Adunarea generală a foştilor deţinuţi politici

ARAD. Adunarea generală a foştilor deţinuţi politici din Arad va avea loc în data de 24 august 2019, la Casa Sindicatelor, cu începere de la ora 10.00.În cadrul şedinţei va fi prelucrat Decretul Lege nr. 118/ 1990, privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, publicat, în vigoare la 26 iulie 2019.Cei interesaţi de subiect sunt invitaţi să participe. JA-I.C.

Sport

A fost Triatlonul Proactivi, ediţia 2

GHIOROC. „Nataţia, ciclismul şi atletismul formează copilul ca fiinţă tridimensională, iar triatlonul completează cu o a patra dimensiune mai profundă, a caracterului!” – sub acest motto s-a desfăşurat, în week-end, la Ghioroc, a doua ediţie a Triatlonului Proactivi. „Vinovaţi” de organizare sunt reprezentanţii Asociaţiei Sportive Proactivi pentru viitor (preşedinte Sorin Mîneran, vicepreşedinte Constantin Mîneran, secretar Mircea Crişan şi membru Mircea Pinţa), cu sprijinul Consiliului Judeţean, prin Centrul Cultural Judeţean şi Primăria Ghioroc. Se cuvine să amintim şi sponsorii care au contribuit la reuşita unei acţiuni ce se vrea a deveni una de tradiţie, aşa cum au punctat la festivitatea de premiere, Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad şi Corneliu Morodan-Popii, primarul localităţii Ghioroc. Mulţumiri pentru Ascent Group, Promun, Marlenka, Tesa, Geza Balogh, Schonberger, Simply Volution, BNB, Sinter Stop şi Empiro Cosmetics.Peste 100 de sportivi au luat startul într-o competiţie dură, structurată pe trei probe, premiile totale ajungând la 5000 euro. Toţi au fost călăuziţi de îndemnul celor de la Proactivi pentru viitor: ÎNOATĂ, până când simţi că mâinile iţi cedează, iar muschii picioarelor lucrează la intensitate maximă. PEDALEAZĂ, până când ghidonul bicicletei pare că nu te mai ajută, iar tricoul iţi este ud leoarcă. ALEARGĂ, până când ai impresia că o să leşini, chiar dacă mai ai foarte puţin până la finish.RezultateIată podiumurile celor cinci categorii premiate…Sprint (700m înot, 30 km ciclism şi 5 km alergare): 1.Dorka Soos, 2.Raluca Sandu, 3.Raluca Burtea – feminin; 1.Vlad-Adrian Remzing, 2.Mihai Alin Cupşa, 3.Sorin Andrei – masculin.Olimpic (1,4 km înot, 60 km ciclism şi 10 km alergare): 1.Erika Csomor, 2.Dora Tovari, 3.Zsuzsana Petz – feminin; 1.Lucian Rain, 2.Andrei Hurmuz, 3.Levente Revesz – masculinŞtafetă (1,4 km înot, 60 km ciclism şi 10 km alergare): 1.Beiuş (Ciprian Duluş, Darius Bejan, Bogdan Cap), 2.KM Team (Zsolt Kovacs, Gerga Kovacs, Cristian Mladin), 3.Tracon Electric (Attila Vereş, Gabor Barna, Denisa Mateucă). JA-D.S.

120 de ani de fotbal în Arad!

ARAD. Vicepreşedinţii Consiliului Judeţean, Sergiu Bîlcea şi Răzvan Cadar şi preşedintele AJF Arad, Adrian Lucaci au prefaţat, ieri, într-o conferinţă de presă, evenimentele dedicate celor 120 de ani de fotbal în Arad.Acestea vor fi încununate sâmbătă, 24 august, printr-o lansare de carte şi o expoziţie cu imagini din istoria fotbalului arădean (Parcul Mihai Eminescu, ora 17), finala Campionatului Judeţean de old-boys (teren Motorul, ora 18), mult aşteptatul meci dintre UTA old boys şi o Selecţionată FRF (teren Motorul, ora 19,15) şi premierea echipelor câştigătoare în Cupa Aradului (teren Motorul, ora 20,30). Intrarea este liberă, arădenii având ocazia de a-i (re)vedea pe dreptunghiul verde pe federalii: preşedinte Răzvan Burleanu, secretar general adjunct Gabriel Bodescu, selecţionerii Cosmin Contra şi Mirel Rădoi, dar şi fostele glorii ale sportului rege: Ciprian Paraschiv, Adrian Mihalcea, Lucian Sînmărtean, Miodrag Belodedici, Jean Vlădoiu, Gheorghiţă Geolgău şi Aurel Ţicleanu.„Ne propunem să întărim colaborarea cu reprezentanţii FRF, astfel că la momentul inaugurării stadionului Francisc Neuman să putem găzdui reprezentativele tricolore în jocuri amicale şi oficiale” – a punctat Sergiu Bîlcea.La rândul său, principalul iniţiator al manifestărilor dedicate celor 120 ani de fotbal în Arad, Adrian Lucaci, a spus: „Aşa cum Aradul a fost capitala politică a Marii Uniri, aşa şi din punct de vedere fotbalistic ne mândrim că pe aceste meleaguri s-a născut fotbalul românesc. Cultivat cu dragoste a ajuns, astăzi, să ocupe un loc aparte în inimile arădenilor”.  JA-D.S.

Campion al României, la Supermoto

ARAD. Campionatele de Supermoto Naţional şi Regional au avut programate ultimele etape din sezonul competiţional 2019, la sfârşitul săptămânii trecute, la Arad.Piloţii arădeni au dominat clasa Amatori, Attila Gergely (Arici Supermoto Arad) impunându-se atât în campionatul naţional, cât şi în cel regional de Supermoto. Pe podiumul general naţional au mai urcat doi sportivi ai clubului arădean amintit, Lucian Tanasă (131 pct. – cu 16 mai puţin decât campionul) şi Marian Tanasă (76).Campion naţional la clasa regină SM Open este şi în acest an Vlad Neaga de la VN Motorsport Timişoara. De asemenea, campion, cu maxim de puncte posibile, este şi Mark Luca Ioviţă (Moto Extrem Lugoj). Acesta reuşeşte să adune 150 de puncte în CN Individual de Supermoto la clasa SM65 şi în campionatul regional (la clasele SM50 şi SM65). Mai mult, acesta este campion şi la Viteză Juniori III, tot cu maxim de puncte posibile (75).  JA-D.L.

Finala în trei la juniori E

ARAD. Pe terenul Şega au continuat întrecerile din cadrul maratonului fotbalistic juvenil, Cupa Aradului 2019, eveniment organizat de Asociaţia Judeţeană de Fotbal, în parteneriat cu Centrul Municipal de Cultură din cadrul Primăriei Arad. La categoria juniori E (născuţi 2009-2010) am avut trei grupe, trofeul urmând a fi disputat de trei echipe…Pregătită de Alex Nistor, UTA 2009 a obţinut calificarea din Grupa A, după 4-0, cu Viitorul 2010, 8-1, cu Victoria Nădlac şi 5-0, cu CSŞ Gloria Arad. Cu Flavius Stoica pe bancă, Atletico 2009 s-a impus în Grupa B, trecând de următorii adversari: 10-0, cu UTA 2010, 11-0, cu Podgoria Pâncota şi 9-0, cu Academia Brosovszky. În fine, Grupa C a fost câştigată de Atletico 2010, antrenor Marcel Cîmpian, cu succese pe linie: 3-1, cu Viitorul 2009, 6-0, cu Progresul Pecica şi 4-0, cu CSŞ Gloria 2010.Au arbitrat: Gabriel Hărduţ, Paul Iovescu, Alina Mihoc, Florin Vesa şi Cristian Takacs. JA-D.S.

Liga a 6-a începe cu runda a doua!

ARAD. Cu prima etapă reprogramată după finalul turului, pe 30-31 noiembrie, Liga 6 la fotbal, ediţia 2019-2020, debutează în acest week-end cu etapa a doua. Iată programul jocurilor ultimului eşalon valoric din sportul rege judeţean…Seria A – 14 echipeSe vor disputa partidele: Horia – Turnu, Voinţa Mailat – Dorobanţi, Atletico – Mândruloc, Şagu – Banatul Sînicolau Mic, Zăbrani 2 – Păuliş 2, Pecica 2- Sport Klub Mailat, Tisa Nouă – ZărandSeria B – 13 echipeSe vor disputa partidele: Caporal Alexa – Chereluş, Sintea Mica – Chier, Vîrfurile – Sintea Mare, Chişineu Criş 2 – Hăşmaş, Berechiu – Dieci, Archiş – Şomoşcheş, Cintei-stă. JA-D.S.

Al treilea an de parteneriat cu AJF Arad

ARAD. Parteneriatul dintre AJF Arad şi Consiliul Judeţean a intrat în al treilea an, semn că acolo unde există dorinţă şi implicare lucrurile pot funcţiona. „Au crescut numărul echipelor din fotbalul judeţean şi datorită achitării arbitrajului de către noi pentru turul campionatelor. Avem cinci echipe în Liga 3, plecate din AJF, record în ultimii 30 de ani” – a punctat Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele CJ Arad. JA-D.S.

11

este ora de start a tuturor jocurilor din cadrul etapei cu numărul 2 din Liga 4 la fotbal,...

Sport international

Victorie la Bronx Open

TENIS. Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu s-a calificat în optimile de finală ale...

Culinar

Burrito cu avocado

Ingrediente: 2 ouă, 2 linguri de brânză de vaci proaspătă, 2 lipii mici, 1 avocado de mărime...

Avocado cu orez brun

Ingrediente pentru două porţii: 1 avocado, 1/2 cană de orez brun, 2 căni de apă, zeama unei jumătăţi de lămâie, 2...

Salată cu bacon şi ou

Ingrediente: 200 g spanac proaspăt, 100 g afine, 1 avocado, 50 g quinoa roşie gătită, 40 g seminţe...

Smoothie cu avocado

Ingrediente: 1 avocado mediu, o mână de baby spanac şi una de rucola, 1 fruct (măr, banană, pară...

Magazin

Ştefana

Este pasionată de balet şi scris.  FOTO: Ovi D. Pop

Prietenie

Un băiat îşi îmbrăţişează câinele din rasa Malamut la o expoziţie în Bishkek, Kîrgîstan.  FOTO: EPA

Ca să vă bucurați de întregul articol, vă rugăm să vă logați.

Please enter the code

The code is not valid, has been used already or has expired
Trimitere e-mail