Mutations of this issue:
Zoom
Arată text view

Prima

Picnic pe malul Mureşului

„Mâncare, muzică, distracţie şi vibe-uri de bine” promit organizatorii Picnic Festival, eveniment ce a debutat vineri seara pe malul Mureşului, în zona pasarelei pietonale ce duce la ştrandul Neptun. Până duminică seara, arădenii se pot bucura aici de mâncare de tot felul, vinuri, cafele şi beri pe nesăturate, iar din Parcul Eminescu îşi pot cumpăra antichităţi sau obiecte lucrate manual, expuse în cadrul târgului estival prilejuit de Zilele Aradului.  FOTO: EUGEN ROGOJAN

Parc în memoria lui Zsolt Török

Primăria Municipiului Arad a decis să denumească Parcul Copiilor „Parcul Zsolt Torok”, în amintirea alpinistului arădean. Primarul interimar Bibarţ spune că decizia vine pentru a „ţine vie memoria lui Zsolt”, adăugând că parcul va fi reamenajat în viitorul apropiat. Alpinistul decedat săptămâna trecută în Munţii Făgăraş va fi înmormântat astăzi, ora 14, la cimitirul Eternitatea (UTA). /P.4  FOTO: EUGEN ROGOJAN

Actualitate

Deruta de pe autostradă

Au dat drumul la circulaţie pe autostradă, dar au uitat semnele vechi pe ea. Şoferii sunt îndrumaţi, de semne, să iasă tot la Deva.

Maşină căutată în Italia, la Vama Nădlac

NĂDLAC. Un autoturism în valoare de 58.000 de lei a fost confiscat de poliţiştii de frontieră de la vama Nădlac II – Csanadpalota, după ce, în urma verificărilor, au descoperit că maşina era căutată pentru confiscare de către autorităţile din Italia. Un bărbat de 50 de ani a încercat să introducă autoturismul în ţară. El s-a prezentat la controlului de frontieră, conducând un ansamblu rutier format dintr-un autoturism marca Audi şi o platformă, ambele înmatriculate în Germania. Acesta transporta pe platformă un autoturism marca Volkswagen, model Golf 7, înmatriculat în Italia. În urma verificărilor s-a constatat că autoturismul aflat pe platformă figurează ca „bun căutat pentru confiscare”, alertă introdusă de autorităţile din Italia.Bărbatul a declarat că are calitatea de şofer şi că a fost rugat de o cunoştinţă să transporte autoturismul, neştiind că acesta este căutat de autorităţi. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale. JA-I.C.

24 de ore

Societate

A câştigat 50.000 lei!

ARAD. Un arădean norocos a reuşit să câştige aproape 50 de mii de lei la Joker, un joc al Loteriei Române. La extragerea de duminică, 18 august, la categoria a II-a Joker s-au înregistrat două câştiguri, a câte 42.558 de lei fiecare. Unul dintre biletele câştigătoare a fost cumpărat de la agenţia 02-033 din Arad, de la blocul Libelula. Norocosul a completat o combinaţie de 9 numere (cu 126 de variante) la Joker şi o variantă la Noroc Plus. Astfel, pe lângă premiul de 42.558 de lei, acesta a „înscris” şi 20 de câştiguri de categoria a IV-a şi 60 de câştiguri de categoria a VI-a, valoarea totală a premiului obţinut fiind de 49.728 de lei, adică puţin peste zece mii de euro. Norocosul va avea de plătit un impozit de doar 1% pe veniturile din jocuri de noroc, dat fiind faptul că suma brută nu depăşeşte valoarea sumei neimpozabile de 66.750 de lei.  JA-E.R.

Produse atestate pe platforma online

Bucureşti. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a anunţat că producătorii/procesatorii de produse agroalimentare că pot solicita, online, eliberarea atestatului pentru produse tradiţionale în conformitate cu prevederile Ordinului comun nr. 724/2013.Cei care doresc să solicite acest atestat o pot face prin intermediul versiunii web a CPAC – Catalogul Produselor Alimentare Certificate.În acest sens, la adresa de Internet www.madr.ro a fost creat un meniu la Secţiunea Industrie Alimentară care redirecţionează utilizatorul către platforma de depunere on-line. Aceasta este disponibilă şi direct la adresa https://cpac.afir.info.  JA-A.P.

Eveniment

Aradul, gazda concursului pompierilor voluntari

ARAD. Etapa naţională a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă de anul viitor se va desfăşura la Arad. Cele mai bune echipe de pompieri civili din ţară se vor întrece, timp de două zile, la Arad, anul viitor. După ce etapa naţională din 2019 a fost găzduită de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, ştafeta a fost predată Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al judeţului Arad, care urmează să organizeze etapa naţională de anul viitor. Conform unui document emis de Ministerul Administraţiei şi Internelor, la acest concurs, echipele participante trec prin mai multe probe: pista cu obstacole pe 100 m; ştafetă 4×100 m şi dispozitivul de intervenţie.Cele mai bune echipaje vor fi premiate în cadru festiv. JA-E.R.

Violenţe în familie la Pleşcuţa

ARAD. Poliţiştii au emis două ordine de protecţie pe numele a doi bărbaţi din Pleşcuţa care, sub influenţa băuturilor alcoolice fiind, şi-au lovit şi ameninţat soţiile. Unul dintre bărbaţi şi-a agresat soţia şi fiica, ameninţându-le ulterior cu moartea, iar celălalt bărbat şi-a lovit soţia cu capul de uşă. Ambele agresiuni fizice au avut loc în aceeaşi zi. Soţii violenţi sunt cercetaţi penal pentru violenţă în familie.„Poliţiştii din cadrul Postului de poliţie Pleşcuţa au fost sesizaţi, la data de 18 august, despre faptul că un bărbat de 48 de ani, din aceeaşi localitate, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice şi-a agresat soţia şi fiica aflată în vizită, ameninţându-le cu moartea. Pe numele celui în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violenţă în familie şi ameninţare. În aceeaşi zi, un bărbat de 48 de ani, din Pleşcuţa, fiind sub influenţa alcoolului şi-a agresat soţia lovind-o cu capul de uşă. Pe numele acestuia a fost emis un ordin de protecţie provizoriu, fiind continuate cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie”, au precizat re­­prezentanţii IPJ Arad.  JA-I.C.

Arădean căutat pentru trafic ilegal de persoane

ARAD. Poliţiştii de investigaţii criminale au depistat în 14 august, pe raza municipiului, un arădean de 28 de ani, din Arad, pe numele căruia autorităţile britanice au emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic ilegal de persoane. Potrivit IPJ Arad, „pe numele celui în cauză a fost emisă o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore de către magistraţii Curţii de Apel Timişoara”.  JA-I.C.

Minor cercetat pentru furtul a 800 de lei

ARAD. În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii Secţiei 2 Micălaca au identificat un minor în vârstă de 14 ani, bănuit de furtul a 800 lei din casa de marcat a unei societăţi comerciale de pe Calea Radnei, din municipiu. „Împreună cu poliţiştii de investigaţii criminale se continuă documentarea întregii activităţi infracţionale a minorului, acesta fiind cercetat pentru furt”, au declarat reprezentanţii IPJ Arad.  JA-I.C.

24

de permise auto şi opt certificate de înmatriculare au reţinut poliţiştii în urma...

Sport

Primele probleme la Piros Security

ARAD. Fără un teren omologat de FRF pentru disputarea jocurilor din primul eşalon valoric al fotbalului feminin românesc, fără antrenorul Gigi Cameniţă pe bancă şi cu un lot subţiat numeric de posibilele plecări de la echipă, Piros Security nu începe sub bune auspicii prima sa aventură în elita sportului rege.Gruparea patronată de Pavel Piroş ar fi trebuit să debuteze, la sfârşitul acestei săptămâni, pe teren propriu, cu Universitatea Alexaqndria, dar meciul a fost amânat pentru o dată nestabilită încă de mai marii Federaţiei. Motivul: terenul de pe Şega nu a putut fi omologat, neîndeplinind minimum de cerinţe impuse pentru jocurile din Superliga Naţională.Probleme întâlnim şi pe banca tehnică, Gigi Cameniţă, antrenorul de numele căruia se leagă promovările succesive ale „leoaicelor” părăsind „corabia” mai mult sau mai puţin de bună voie. Înlocuitorul său, timişoreanul Florin Bugar, are o misiune grea, lotul fiind unul subţire numeric. Şi asta, deoarece, patru jucătoare – Vanu, Chiş, Bărbosu şi Sîrbovan – sunt pe picior de plecare, iar la capitolul achiziţii o regăsim doar pe Tina Ancăş de la CS Ineu.Astfel, oficialii de la Piros Security se văd nevoiţi să găsească soluţii de avarie pentru primenirea lotului, cu gândul la o prestaţie onorabilă în elita fotbalului feminin.  JA-D.S.

21 de aşi pentru un tur secund la Winston-Salem

WINSTON-SALEM. Tenismenul arădean Marius Copil, locul 85 ATP, a reuşit nu mai puţin de 21 de aşi pentru o calificare în turul al doilea al turneului ATP de la Winston Salem. El l-a învins, cu 6-4, 3-6, 6-3, pe Martin Klizan din Slovacia, locul 86 ATP, după un meci care a durat două ore şi şase minute.Copil va evola în turul al doilea cu spaniolul Pablo Carreno Busta, locul 64 ATP şi cap de serie numărul 11, direct acceptat în această fază, având în buzunar un premiu de 6.500 de dolari şi cu 10 puncte ATP.Arădeanul este doar la a patra victorie pe un tablou principal în cele 22 de turnee de categorie ATP sau Grand Slam în anul 2019.  JA-D.L.

Start de sezon în Liga 5

ARAD. Două serii a câte 16 echipe, din care câştigătoarele vor promova, iar ultimele două clasate vor retrograda în ultimul eşalon fotbalistic judeţean. Aşa se prezintă Liga 5, sezonul 2019-2020, care a programat prima rundă la sfârşitul săptămânii.Seria AAqua Vest – Şoimii Lipova 3-4, Olimpia Bujac – Voinţa Macea 4-2, Viitorul Pereg – Luceafărul Munar 3-2, Înfrăţirea Iratoşu – Academia Brosovszky 0-4, Mureşul Zădăreni – Forest Oil Sp German 7-2, Viitorul Arad – Gloria Secusigiu 9-0, CS Aluniş – Şoimii Livada 2-0, Semlecana Semlac – Unirea Şeitin 9-0.Etapa următoare (24-25 august): Livada – Semlac, Academia Brosovszky – Zădăreni, Macea – Aluniş, Secusigiu – Bujac, Lipova – Viitorul, Sp German – Aqua Vest, Munar – Iratoşu, Şeitin – Pereg.Seria BCrişul Alb Buteni – FC Sântana 4-3, Victoria Seleuş – FC Zimandu Nou 1-0, Villa Gurba – Olimpia Bocsig 1-6, Spicul Olari – Flacăra Ţipar 2-1, Avântul Târnova – Podgoria Ghioroc 2-1, Viitorul Satu Nou – Unirea Gurahonţ 7-2, Cetate Dezna – Frontiera Pilu 3-2, Viitorul Şepreuş – Podgoria Şiria 3-2.Etapa următoare (24-25 august): Gurahonţ – Dezna, Ţipar – Buteni, Ghioroc – Satu Nou, Sântana – Târnova, Bocsig – Olari, Zimandu Nou – Gurba, Şiria – Seleuş, Pilu – Şepreuş. JA-D.S.

Avem încă două semifinaliste

ARAD. După Atletico 2007 şi Viitorul 2007, alte două echipe au obţinut biletele pentru etapa semifinală a Cupei Aradului la fotbal, categoria juniori D (născuţi 2007-2008). Întrecerea este organizată de AJF Arad, în parteneriat cu Centrul Municipal de Cultură şi face parte din programul manifestărilor dedicate sărbătoririi celor 120 de ani de fotbal în România.Dar, iată câştigătoarele din grupele preliminare trei şi patru: UTA 2007, antrenor Cristian Ţigan (1-0, după 11 m, cu Academia Brosovszky; 3-1, cu Podgoria Pâncota şi 1-0, cu Progresul Pecica) – în Grupa C; ACS Socodor, antrenor Tiberiu Darasz (2-0, cu Crişul Chişineu Criş; 2-1, după 11 m, cu UTA 2008 şi 3-0, cu Şoimii Lipova) – în Grupa D.Au oficiat: Gabriel Hărduţ, Paul Iovescu, Cristian Takacs şi Mihai Iancău.Întrecerea continuă cu confruntări din cadrul categoriilor de vârstă juniori E şi F, fazele superioare disputându-se pe terenul Motorul.   JA-D.S.

Dodean a jucat la Openul Bulgariei

SOFIA. Openul Bulgariei la tenis de masă, parte a circuitului mondial Pro Tour, a avut-o pe arădeanca Daniela Dodean-Monteiro la start. Jucătoarea de la CS Municipal Arad şi TT Metz a părăsit întrecerea individuală în tururile preliminare, 1-4 cu chinezoaica Liu Weishan iar la dublu, alături de constănţeanca Eliza Samara, a avansat până în sferturi de finală, 0-3 cu chinezoaicele Chen şi Jiayi. În optimi, cele două românce au eliminat tandemul Balazova (Slovacia) – Matelova (Cehia), scor 3-0.Delegaţia României s-a ales cu două medalii de bronz, obţinute de Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu, semifinalişti la dublu mixt şi aceeaşi Szocs, în careul de aşi şi la dublu feminin, alături de austriaca Sofia Polcanova.  Dodean se pregăteşte de de participarea la Campionatul European pe...

4

adversari va avea CSU Arad în primul turneu de rugby în 7 al sezonului 2019-2020, programat la...

Un nou turneu „Tennis Europe” la baza UTA

ARAD. Terenurile de tenis ale bazei „UTA – TenisProfi” găzduiesc, în aceste zile, o nouă ediţie a turneului HAI Cup, competiţie de categorie Under 14 cuprinsă în calendarul Tennis Europe. Participă sportivi din 8 ţări: Italia, Serbia, Ungaria, Marea Britanie, Germania, Franţa, Spania şi România. Aradul este reprezentat de către Ciprian Florincaş (UTA), prezent în calificări. Finalele tablourilor de simplu sunt programate pentru 24 august.  JA-D.L.

Sport international

FCSB, tot pe tobogan

FOTBAL. FCSB a fost învinsă de Politehnica Iaşi cu scorul de 2-1 (1-0), duminică, pe teren...

Panoramic

Magazin

Lavinia

Este model de succes cu numeroase titluri naţionale câştigate  Foto: arhiva personală

Premiat pentru carieră

SAN SEBASTIAN. Regizorul francez de origine greacă Costa-Gavras va primi premiul Donostia pentru întreaga...

Şi-au programat nunta

NEW YORK. Cântăreţul canadian Justin Bieber şi modelul american Hailey Baldwin, care s-au...

Acum cinci zile

Un pui de rinocer s-a născut în urmă cu cinci zile la Burgers Zoo din Arnhem, Olanda.  FOTO: EPA

Ca să vă bucurați de întregul articol, vă rugăm să vă logați.

Please enter the code

The code is not valid, has been used already or has expired
Trimitere e-mail