Mutations of this issue:
Zoom
Arată text view

Prima

Un mort şi patru răniţi, într-un grav accident la Ineu

Un moment de neatenţie şi viteza mult prea mare au făcut ca un tânăr de 26 de ani, din Ineu, să îşi piardă viaţa şi alte patru persoane să fie rănite. Totul s-a întâmplat pe Drumul Judeţean 792, în Ineu, luni după-amiază. /P.6  FOTO: V.O.

Actualitate

Ministrul Culturii se află marţi la Arad

ARAD. George Ivaşcu, ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, se află marţi, 19 iunie, la Arad, pentru a discuta cu oficialităţile locale pe marginea amplasării Monumentului Marii Uniri de la 1918. Înainte de această vizită, se pare că ministrul Culturii a avut o întrevedere cu autorul monumentului, sculptorul Florin Codre.Potrivit primarului Gheorghe Flacă, George Ivaşcu are programată o întâlnire la Consiliul Judeţean (la care va participa şi directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Arad), după care urmează una la Primărie.Primarul Falcă a precizat că are de gând să-i prezinte ministrului George Ivaşcu modul în care se implică Municipalitatea în domeniul cultural. În acest sens, este planificată o vi­­zită a ministrului la Palatul Cul­­tural, pentru a vedea investiţia Primăriei în reabilitarea şi modernizarea Filarmonicii de Stat, dar şi o prezentare a proiectului reabilitării Teatrului Clasic „Ioan Slavici”.  JA-D.D.

24 de ore

Salvatori pentru Grădina cu mirodenii

Câţiva arădeni au iniţiat o acţiune de voluntariat pe o reţea de socializare, cu scopul de a veni în sprijinul familiei din Păuliş a cărei afacere a fost distrusă de inundanţii.

Recital cameral, pe 21 iunie

Concertul de joi al Filarmonicii de Stat Arad va avea doi invitaţi speciali: violoncelistul László Fenyö şi pianista Roxana Ardeleanu.

RO_POLITIC

Florin Remeţan, ales la nivel naţional

ARAD. Preşedintele PMP Arad, Florin Remeţan, a fost ales, la Congresul Extraordinar, desfăşurat sâmbătă, la Palatul Parlamentului, în funcţia de secretar executiv al Consiliului Executiv Naţional al PMP. „Peste 2.500 de delegaţi din toată ţara au fost prezenţi la Congresul Extraordinar, iar PMP Arad a participat cu o delegaţie de 50 de persoane. Pentru că preşedintele Traian Băsescu a decis să predea ştafeta unei alte conduceri, noi, arădenii, l-am susţinut pentru funcţia de preşedinte al PMP pe Eugen Tomac, fiind convinşi că moţiunea lui- „PMP – Reîntregim România”, reflectă valorile pentru care cu toţii, în frunte cu Traian Băsescu, am decis să facem politică în PMP”, a declarat Florin Remeţan. Totodată, acesta a mulţumit celor care l-au votat pentru funcţia de secretar executiv, succes care, spune el, reflectă meritele întregii organizaţii arădene.„Este o alegere onorantă pentru noi. Ţin să le mulţumesc colegilor din Arad şi din ţară pentru încredere şi urez succes noului preşedinte, Eugen Tomac”, a mai declarat Florin Remeţan.  JA-S.T.

Speranţe pentru Palatul Copiilor din Arad

ARAD. Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, a răspuns deputatului Florin Tripa, care l-a chestionat cu privire la situaţia Palatului Copiilor din Arad.„Reprezentanţii ministerului susţin că au fost o serie de modificări la proiect, intervenite în anul 2016, în urma cărora a rezultat o suprafaţă desfăşurată suplimentară, atât la Palatul Copiilor, cât şi la sediul Inspectoratului Şcolar, de peste 2000 de metri pătraţi. Aceste modificări au generat, bineînţeles, costuri suplimentare neaşteptate dar, şi în această situaţie, s-a reuşit în cursul anului 2017 finalizarea în totalitate a sediului Inspectoratului Şcolar şi a corpului anexă, proiectat în 2016. De asemenea, lucrările la nivel de infrastructură la Palatul Copiilor sunt finalizate în proporţie de 100 la sută.Ministrul Educaţiei mi-a transmis că va face toate demersurile pentru ca acest Palat al Copiilor să fie finalizat într-un timp cât mai scurt. Există şanse mari ca în urma rectificării bugetului de stat pe 2018 să se aloce fondurile necesare chiar în acest an”, declară deputatul PSD Arad Florin Tripa.  JA-S.T

ARCD promite manifestare de amploare

ARAD. Asociaţia pentru Reformă Civică şi Democraţie a organizat, vineri,15 iunie, un eveniment dedicat împlinirii a 129 de ani de la trecerea în nefiinţă a lui Mihai Eminescu. Manifestarea a constat în depuneri de coroane de flori la bustul dedicat marelui poet, situat în faţa Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad. Preşedintele ARCD, Samuel Caba, consideră o reuşită faptul că au răspuns invitaţiei de a participa Instituţia Prefectului Judeţului Arad, reprezentată de Florina Vasilescu, şef de cabinet, precum şi reprezentanţi ai Poliţiei arădene, care au depus de asemenea coroane de flori la bustul lui Mihai Eminescu. „Le mulţumim celor care au depus coroane de flori la monumentul dedicat lui Mihai Eminescu. Pentru anul viitor, când se vor aniversa 130 de ani de la trecerea în nefiinţă a lui Mihai Eminescu, pregătim o manifestare comemorativă de amploare, la care sperăm să fie alături de noi şi reprezentanţi ai partidelor parlamentare, ai organelor administraţiei municipale şi judeţene, care acum nu au venit, deşi i-am invitat ”, a declarat Samuel Caba.  JA-S.T.

Eveniment

Un mort şi 4 răniţi la Ineu

După-masă neagră pe şoseaua ineuană. Tânărul şofer al unui BMW a intrat pe contrasens, izbindu-se de un microbuz care circula regulamentar.

Jandarmii au confiscat 150 de pachete cu ţigări

Arad. Totul s-a întâmplat duminică, 17 iunie, când jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad efectuau serviciul de ordine şi siguranţă publică în zona Pieţei Mihai Viteazul. La vederea jandarmilor, un bărbat a afişat un comportament suspect încercând să se sustragă verificărilor ce se impuneau.Astfel, jandarmii l-au legitimat pe bărbatul de 34 de ani şi au aflat unde şi-a ascuns marfa. Ţigările au fost găsite în portbagajul autoturismului personal, care era parcat pe o stradă din apropierea pieţei.În urma verificărilor efectuate, jandarmii au descoperit într-un loc special amenajat din portbagajul autoturismului nu mai puţin de 150 pachete cu ţigări netimbrate ce urmau să ajungă în piaţă, pentru a fi comercializate.„Jandarmii au luat măsura ridicării în vederea confiscării pachetelor cu ţigări şi au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, având în vedere că sunt asimilate infracţiunii de «Colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia», conform Legii nr. 86/ 2006 privind Codul Vamal al României modificată prin O.U.G. nr. 54/2010”, au declarat reprezentnaţii IJJ Arad. JA-V.G.

Bărbat beat, accidentat la „Calul Bălan”

ARAD. Accident luni dimineaţă pe Calea Radnei. Un tânăr din Săvârşin a acroşat un pieton care traversa prin loc nepermis, rănindu-l uşor. Surprinzător este faptul că la testarea alcoolemiei, poliţiştii l-au găsit pe pieton.. mort de beat. Alcoolemia bărbatului de 43 de ani, pieton, a fost de 1,35% mg/litru alcool pur în aerul expirat.„Un tânăr de 33 de ani, din Săvârşin, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Radnei înspre Podgoria, la intersecţia cu strada Prutului a surprins şi accidentat uşor un bărbat de 43 de ani din Arad, care în calitate de pieton traversa strada prin loc nepermis. În urma testării cu aparatul etilotest, pietonului i-a fost indicată o alcoolemie de 1,35% mg/litru alcool pur în aerul expirat”, ne-a explicat agent şef adjunct Claudia Iuga – Inspectoratul Judeţean de Poliţie Arad.Bărbatul accidentat a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Arad, însă nu a fost internat. În acest caz s-a deschis un dosar de urmărire penală privind fapta, urmând ca anchetatorii să decidă ce se va întâmpla mai departe.  JA-A.P.

Sport

Surpriză: Marian Costea, team-manager la UTA

ARAD. Numire surpriză la UTA! Deşi Marius Stan a plecat de la Arad, partenerul său, Marian Costea a rămas în oraş şi spune că va sprijini UTA. Conducerea clubului a cântărit câteva zile propunerea lui Costea şi – până la urmă – l-a numit în funcţia de team-manager.Se ocupă de prima echipă!Marian Costea caută, de câteva zile jucători, unii au ajuns, alţii vor veni.„Eu răspund de jucători şi antrenori, de tot ce însemnă prima echipă. Am o listă cu ce băieţi ne dorim, unii care vor veni în probe, alţii, pe care vrem să-i legitimăm direct, precum portarul Stoian, de la Juventus Bucureşti. Lotul care îl formăm ne va ajuta să fim în primele locuri, pentru că scopul nostru e să ne batem la locurile 1-5, dar totul va fi în funcţie de buget, care e în căutări deocamdată. Am câţiva oameni cu resurse, din România, şi din străinătate, în speţă Belgia, dar vreau neaparat să mă întâlnesc şi cu oamenii de afaceri arădeni, potenţi financiar, deoarece UTA trebuie să fie sprijinită de oamenii pe care îi are în oraş. Când spui Arad, spui UTA! Îmi doresc să continuăm cu Ionuţ Popa pe banca tehnică, să vedem dacă el va fi de acord” – ne-a declarat Marian Costea.La reunirea lotului, de ieri după-amiază, Costea a mai spus: „Lumea nu mă ştie prea bine, dar activez în fotbal încă de dinainte de Revoluţie, sunt vreo 35 de ani, am fost conducător la Gloria Buzău, la FC Scorniceşti, după care la U. Cluj. După Revoluţie am fost la Dinamo, patru ani, apoi, la FC Braşov, vicepreşedinte, apoi am luat Astra Ploieşti, am dus-o de pe ultimul loc din Liga a III-a, până în prima ligă, când a cumpărat-o Ioan Nicolae, iar ultimul club unde am activat a fost Ceahlăul Piatra Neamţ”.  JA-L.S.

Podgoria Pâncota a fost premiată de AJF Arad

PÂNCOTA. În doi ani, Podgoria Pâncota a promovat de tot atâtea ori. Din Liga a VI-a, a ajuns, acum, în Liga a IV-a. Primarul Dan Pocrişer şi „vicele” Ion Boiciuc au fost artizanii înfiinţării unei noi echipe în Pâncota, după dezastrul lăsat de celălalt club.Cu cei doi la timonă, preşedintele Sergiu Dragalina a reuşit să facă o echipă competitivă, care să promoveze în fiecare an. Reprezentanţii AJF Arad, preşedintele Adrian Lucaci şi secretarul Vasile Rad, au premiat Podgoria Pâncota pentru promovare, la capătul meciului din penultima etapă, cu Crişul Alb Buteni, scor 2-2.„Din capul locului trebuie să spun că nu se putea face nimic fără sprijinul lui Dan Pocrişer şi Ion Boiciuc (n.n. – primarul şi viceprimarul din Pâncota). Cei doi au fost alături de noi tot timpul, ne-au susţinut necondiţionat, Ion Boiciuc fiind liantul dintre club şi Primărie. Dorim să le mulţumim pe această cale, promovarea e şi a lor. Pe de altă parte, trebuie să vă spun că a fost un campionat greu, dar până la urmă ne-am desprins şi am câştigat seria fără probleme. Suntem ca o familie, poate de aceea au existat şi rezultate. Am ajuns în eşalonul de elită al fotbalului judeţean, vrem să facem o figură frumoasă sezonul viitor în Liga a IV-a” – ne-a declarat Sergiu Dragalina, preşedinte Podgoria Pâncota.  JA-L.S.

Între cele mai bune opt echipe din ţară!

CAREI. Ghinionul de a juca primul joc contra „şepcilor roşii”, i-a privat pe juniorii de la CS Ineu de o posibilă calificare între primele patru echipe ale ţării în întrecerea juniorilor A1. Chiar şi aşa, locul doi obţinut în turneul semifinal de la Carei reprezintă o performanţă notabilă pentru fotbalul ineuan, ajuns în TOP 8 echipe din România la această categorie de vârstă.„I-am respectat prea mult pe cei de la Universitatea Cluj, iar când am început să jucăm şi noi era deja prea târziu. Asta e, ne mulţumim cu acest loc 2, ce ne plasează printre cele mai bune 8 echipe din ţară, având şi cel mai tânăr lot la acest nivel”, sunt concluziile antrenorului Cristian Sculici, însoţit la Carei de „secundul” Dacian Balaci, preşedinte­­le Adrian Palade, Teodor Juşcă şi doctorul Nicolae Pavel.Zărăndanii au obţinut următoarele rezultate: 2-5, cu U Cluj Napoca (au marcat: S. Balaci şi D. Mîneran); 3-2, cu Victoria Carei (D. Mîneran, S. Balaci, Dragoş) şi 5-2, cu CS Barcău Nuşfalău (S. Balaci-2, Karmanoczky, D. Mîneran, Ciurdaru).Au fost folosiţi în acest turneu următorii jucători: Puşcaş, R. Ardelean – Kotroczo, Bociort, Karmanoczky, Şerban, Dragoş, Ciurdariu, Jurj, D. Mîneran, D. Florea, Ţica, Belei, Nemţanu, S. Balaci, G. Maşniţă, Olar şi C. Ardelean. JA-D.S.

A ratat ambele „tablouri”

LONDRA. Arădeanul Marius Copil a pierdut ambele meciuri susţinute în turul decisiv al calificărilor la simplu şi dublu pe iarba turneului ATP de la Londra, dotat cu premii totale de 1.983.595 de euro.Copil (27 ani, 97 ATP), sfertfinalist săptămâna trecută la ATP s-Hertogenbosch (Olanda), a fost întrecut de australianul John Millman (29 ani, 64 ATP) cu 6-3, 6-3. Tenismenul arădean va primi un cec de 3.250 euro şi 10 puncte ATP.În calificări la dublu, Copil şi britanicul Ken Skupski au fost învinşi în turul final de Daniel Nestor şi Denis Shapovalov, cu 6-2, 7-6 (4).  JA-D.L.

12

a fost locul ocupat de către Handbal Club Beldiman Arad în ierarhia turneului final al juniorilor...

Ultima campioană de la ITF Arad a ajuns în Top 200

ARAD. Tenismena Gabriela Ru­­se (20 ani) a pătruns, pentru prima dată în carieră, în Top 200 WTA. Câştigătoarea ediţiei a XIII-a a Trofeului „Ilie Năstase” Arad a devenit a opta româncă în această ierarhie. După ce a acces, duminica trecută, pe tabloul principal al turneului de categorie WTA International de la Nottingham, Ruse a urcat de pe locul 205 pe 196. Ea are în palmares şase titluri ITF, ultimul cucerit anul trecut la Arad.  JA-D.L.

Sport international

Panoramic

Inculpat pentru spionaj

TEL AVIV. Gonen Segev, fost ministru israelian al Energiei şi Infrastructurii, a fost inculpat pentru...

Magazin

Bianca

Este pasionată de modă, muzică şi călătorii  FOTO: MISSTV

Urări de Ziua Tatălui

Los Angeles. Cântăreaţa americană Madonna şi-a urat „La mulţi ani” de Ziua Tatălui – o...

Nou la Taronga

Un pui de elefant s-a născut la Taronga Western Plains Zoo din Dubbo, Australia.  FOTO: EPA

Ca să vă bucurați de întregul articol, vă rugăm să vă logați.

Please enter the code

The code is not valid, has been used already or has expired
Trimitere e-mail