Mutations of this issue:
Zoom
Arată text view

Prima

Soarele străluceşte peste arădeni

De o vreme superbă au avut parte, ieri, arădenii. Mulţi dintre cei care au ales să se plimbe pe malul Mureşului, au ales să treacă pe podul pietonal peste Mureş ce duce spre Ştrandul Neptun, pod ce a costat 2,3 milioane de euro. Veştile bune nu se opresc aici când vine vorba de soare şi arădeni. Până joi seara, când vin din nou ploile, conform prognozelor meteo, arădenii vor avea parte de soare din plin. Maximele vor ajunge la 14 grade Celsius, în timp ce minimele nu vor coborî sub 0 grade Celsius.  FOTO: VALI GORAN

Ce străzi sunt la reabilitat?

Micuţa stradă Salacz Gyula, ce face legătura între străzile Episcopiei şi Octavian Goga, o stradă îngustă, mereu cu maşini parcate pe ambele trotuare şi plină de gropi, se află în reabilitare în aceste zile. Muncitorii au înlocuit bordurile, refac trotuarele şi căile de acces şi vor aşeza cele două straturi de asfalt. Urmează Aleea Azuga, Coriolan Petreanu, Sinaia, Merişor, Ioan Păun Pincio, Roşiori şi Bumbacului. /P.3 FOTO: VALI GORAN

Actualitate

Arădean înşelat la farmacie

Clientului i-au fost vândute 6 folii de medicamente care aveau tăiate marginile pe care era inscripţionat termenul de valabilitate.

O lecţie de voinţă, apreciată la CJA

ARAD. Consiliul Judeţean Arad i-a oferit Marei Oprea distincţia „Arădeni cu care ne mândrim”, în cadrul acţiunii demarată anul trecut, acţiune în cadrul căreia arădenii care fac cunoscut numele oraşului la nivel naţional sau internaţional sunt premiaţi. De această dată, a venit rândul Marei Oprea, fetiţa de 16 ani cu sindromul Down, care participă la competiţii sportive şi ne face mândri. „Am fost impresionat de Mara, de povestea ei şi de modul în care încearcă să progreseze, să se autodepăşească. În acelaşi timp, sunt impresionat de activitatea extraordinară pe care o desfăşoară părinţii grupaţi în asociaţia Integra, de iubirea şi solidaritatea de care dau dovadă, de puterea pe care o au de a îngriji şi de a integra copiii cu sindromul Down în societate. Am acordat diploma «Arădeni cu care ne mândrim» Marei Oprea pentru lecţia de voinţă pe care ne-o dă tuturor. În acelaşi timp vrem să atragem atenţia societăţii arădene cu privire la soarta copiilor cu sindrom Down şi asupra activităţii părinţilor care vor să le ofere o activitate socială cât mai bună”, a spus Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, cel care i-a înmânat diploma Marei Oprea.  JA-A.G.

Locaţie nouă pentru cei operaţi pe inimă

Arad. Asociaţia pentru Ajutorarea şi Protejarea celor cu Operaţii pe Cord Deschis din România, Filiala Arad, îi invită la sediul nou din Arad, strada Lucian Blaga, nr. 13, ap. 19. pe toţi arădenii care au suferit operaţii pe inimă. Este vorba de fostul sediu al Asociaţiei „A­­micii Regelui Mihai”. Aceştia se pot întâlni la sediul organizaţiei în fiecare marţi între orele 15:00 -17.00. Mai multe informaţii se pot obţine la numerele de telefon: 0728.279.987, 0752.966.659.  JA-V.G.

24 de ore

Cionca şi Tripa, la judecată?

Deblocarea licitaţiei publice pentru drumul Arad-Pâncota-Buteni aduce cu sine şi un posibil proces între Iustin Cionca şi Florin Tripa.

Salută achiziţia de noi tramvaie

ARAD. Preşedintele Asociaţiei pentru Reformă Civică şi Democraţie, Samuel Caba, apreciază achiziţia de noi tramvaie în Arad. „Vestea că flota de tramvaie a C.T.P. Arad va fi mai bogată cu circa 28 tramvaie noi, aduce satisfacţie numerosului public călător (peste 80.000 călători/zi). E un semn al responsabilităţii autorităţilor publice faţă de arădeni în sensul creşterii atractivităţii spre acest sistem public de transport, eficient şi nepoluant. Nu vrem să fim neapărat critici, dar, din cele relatate de numeroşi călători, staţiile de tramvai (recent modernizate) sunt improprii. Mai exact se reclamă băncile din tablă care iarna sunt gheaţă iar vara fierbinţi, adică nefolositoare, dar şi copertinele prea mici şi nefolositoare pe vreme de ploaie. La toate acestea se mai reclamă şi dublul standard privind folosirea tichetelor de călătorie (electronic şi prin compostare mecanică) ce prejudiciază călătorii de mai mulţi bani pentru o călătorie (cea mai scumpă din România cu tramvaiul!)”, a apreciat preşedintele A.R.C.D., Samuel Caba.  JA-A.P.

Societate

Directori noi la CTP Arad

Au fost ocupate, prin concurs, posturile de director economic, director tehnic şi director tehnic adjunct din cadrul CTP Arad.

O nouă minivacanţă?

ARAD. Paştele ne poate aduce şase zile libere. O nouă minivacanţă se prefigurează pentru luna aprilie. Sărbătorile pascale din acest an ar putea însemna nu mai puţin de şase zile libere. Dat fiind faptul că în acest an, Paştele Ortodox va fi sărbătorit pe 28 aprilie, este foarte posibil ca până pe 2 mai salariaţii să nu mai meargă la muncă. Practic, zile libere oficiale în acest an vor fi vineri – 26 aprilie – Vinerea Mare, sâmbătă – 27 aprilie, duminică – 28 aprilie – Paştele Ortodox, luni – 29 aprilie – a doua zi de Paşti. Marţi, însă, salariaţii ar urma să revină la muncă, însă miercuri – 1 Mai, va fi din nou zi liberă. Astfel, cel mai probabil Guvernul va decide să facă o punte între zilele libere legale acordate cu prilejul sărbătorilor pascale şi ziua de 1 Mai. Dacă şi ziua de marţi va fi declarată liberă, vom avea o minivacanţă de şase zile, urmată de o săptămână lucrătoare de doar două zile!  JA-A.P.

Eveniment

200 de metri de neputinţă

Este sau nu atentă Primăria Arad la problemele arădenilor? Este capabilă să îi ajute pe arădeni pentru a le elimina nemulţumirile?

Accident cu un mort şi un rănit grav la Bârsa

BÂRSA. Accidentul grav între două autoturisme, duminică, 17 februarie, pe DN 79A, la ieşire din localitatea Bârsa înspre Buteni, puţin după ora 14:00. În urma impactului violent au rezultat trei victime. Au intervenit descarcerarea, două echipaje medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Arad, de tip B, de la substaţia Sebiş şi elicopterul SMURD.În momentul în care echipajul de descarcerare a ajuns la locul accidentului, două dintre victime erau încarcerate. Este vorba de şoferul uneia dintre maşinile implicate şi pasagera din dreapta acestuia. Ambele victime se aflau în stare gravă, ele fiind intubate imediat după ce au fost scoase dintre fiarele contorsionate.Unul dintre autoturisme era înmatriculat în Arad, iar celălalt în Timişoara. În autoturismul cu numere de Timişoara se aflau un bărbat şi o femeie de aproximativ 30 de ani, iar în cel cu numere de Arad un bărbat de aproximativ 60 de ani.„Pentru şoferul de aproximativ 30 de ani nu s-a mai putut face nimic. Echipajul medical a declarat decesul acestuia. În ce priveşte pasagera din dreapta, o femeie de aproximativ 30 de ani, aceasta a suferit un traumatism cranio-cerebral, ea fiind intubată şi în comă. Colegii mei au predat-o echipajului de pe elicopterul SMURD pentru a fi transportată la spital. Bărbatul de aproximativ 60 de ani, şoferul celuilalt autoturism implicat în accident, a suferit un traumatism cranio-cerebral, nu este în stare gravă, el fiind transportat la Centrul de Primiri Urgenţe Ineu de către un echipaj al ambulanţei”, a declarat dr. Mircea Merea, directorul medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Arad.Potrivit informaţiilor pe care le deţinem, bărbatul de 60 de ani de la volanul celei de a doua maşini este fostul judecător din Ineu, Aurel Tripa.  JA-V.G.

A intrat cu autoutilitara în curtea unui imobil

VÂRFURILE. Totul s-a întâmplat la miezul nopţii dintre vineri şi sâmbătă. Este vorba de un bărbat care se afla la volanul unei autoutilitare, pe DN 79A, pe raza localităţii Vârfurile. La un moment dat, într-o curbă la dreapta, acesta a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, părăsind partea carosabilă şi pătrunzând prin gard în curtea unui imobil, avariind un autoturism parcat. Din fericire, evenimentul rutier s-a soldat doar cu pagube materiale, nefiind rănită nicio persoană în urma acestuia.„Ajunşi la faţa locului, poliţiştii rutieri au procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul alcool test, rezultatul fiind de 0,53 mg/L alcool pur în aerul expirat. A fost dispusă recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Poliţiştii continuă cercetările, pentru conducere sub influenţa alcoolului şi distrugere din culpă”, a declarat pentru Jurnal arădean/Aradon, inspector principal Lorena Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.  JA-V.G.

Sport

LPS şi „Peda”, campioane sub panou

ARAD. Băieţii de la Liceul cu Program Sportiv (prof. Bogdan Bondor şi George Mandache) şi fetele de la Colegiul Naţional „Preparandia – Dimitrie Ţichindeal” (prof. Adrian Mazilu şi Gabriel Iazsbinsky) au câştigat faza judeţeană a Olimpiadei Gimnaziilor la baschet, urmând a reprezenta Aradul la faza zonală.În finala masculină, LPS Arad a depăşit Colegiul Naţional „Elena Ghiba-Birta”, scor 34-23, pe podium mai urcând Şcoala Gimnazială Pădureni – Chişineu Criş şi Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” Arad.Ultimul act al fetelor, între „Pedagogic” şi „Arte” s-a încheiat cu scorul de 48-13, iar finala mică a revenit Colegiul Tehnic de Construcţii şi Protecţia a Mediului (Generală 6), scor 34-6 cu LPS.Lotul echipei campioane în Gimnaziada băieţilor a fost format din: Gabriela Sighete, Andrei Arsin, Alex Coltea, Alex Vesa, Darius Călin, Erik Staark, Sergiu Mocanu, Lajos Miklos, Darius Iacob, Norbert Sebian, Vlad Bădău şi Alex Nedescu. La rândul ei, „Peda” s-a bazat pe: Carla Danci, Dariana Pausan, Ana Vasiescu, Alexia Vesa, Melinda Timotity, Lorena Stoica, Raluca Adoc, Ştefania Darvasan, Andreea Irimie şi Alesia Stoi.LPS şi „Pedagogic” vor evolua pe propriul teren în faza pe regiune a competiţiei, adversare urmând a fi campioanele judeţelor Timiş, Caraş – Severin şi Hunedoara.  JA-D.L.

FCC ICIM, pe drumul cel bun

BRAŞOV. Mulţi s-au grăbit să pună victoria arădencelor din „El Clasico”, de la Târgovişte, pe seama întâmplării. Numai că baschetbalistele de la FCC ICIM Arad a reuşit să le închidă gura, cu un succes clar, indubitabil, sub Tâmpa, în faţa ocupantei locului trei, CSU Braşov. Ultimele achiziţii, Destiny Williams şi Chelsey Lee şi (re)venirea antrenorului Bogdan Bulj au adus o alta stare de spirit în vestiar, Brankica Hadzovic şi coechipierele ei ţinând să arate că galben-albastrele nu şi-au spus ultimul cuvânt în acest sezon.Duminică după-masă, FCC ICIM Arad a predat o lecţie de baschet braşovencelor, având avantajul întâlnirilor directe în situaţia egalităţii de puncte la finalul sezonului regulat. A fost Olimpia CSU Braşov – FCC ICIM 53-70 (sferturi: 19-22, 14-12, 12-20, 8-16). Pentru echipa Aradului au punctat: Williams 14, Hadzovic 12 (1), Lee 12, Fodor 11 (1), Dzombeta 10 (2), Ardelean 6, Ciotir 5.  JA-D.S.

Şansă istorică ratată de Crişul Chişineu Criş

ARAD. Peste 200 de spectatori au fost martori, aseară, în „Polivalenta” arădeană la încercarea handbalistelor de la Crişul Chişineu Criş de a duce la Arad, în optimile Cupei României, o echipă de primă ligă. FC Argeş părea un adversar abordabil, dar fetele pregătite de Sebastian Tudor au avut emoţii, ratând o oportunitate cu care nu se vor întâlni prea curând.Startul de joc a fost unul „de coşmar”, cu adversarele având şi şapte goluri în plus pe tabelă, dar revenirea gazdelor a fost una uluitoare, la pauză consemnând egalitate, 13-13. Actul secund a fost dramatic, ambele echipe fiind în avamtaj de maxim trei goluri. La scorul de 27-27, Crişul a ratat atacul, oaspetele au punctat, iar cu cinci secunde înainte de final, Klimek a irosit o lovitură de la 7 metri şi şansa de a duce meciul la loviturile de departajare.Au curs multe lacrimi în tabăra fetelor din Chişineu Criş, eşecul, scor 27-28, fiind unul greu digerabil, chiar dacă tehnicianul Tudor a încercat să dreagă busuiocul: „Nu am pierdut finala Champions League şi cred că am demonstrat că suntem în creştere, având un proiect de viitor”.Pentru Crişul şi-au trecut numele pe lista marcatoarelor: Klimek 7, Petruse 7, Boldor 5, Puţ 4, Damian 2 şi Iuga 2.  JA-D.S.

Păcurar: „Am făcut un joc reuşit”

ARAD. La finalul meciului amical cu Şoimii Lipova, antrenorul secund al UTA-ei, Cristi Păcurar, a venit în faţa jurnaliştilor, Ionuţ Popa nefiind „în apele sale”.„Am făcut un joc reuşit, folosind echipa care, în proporţie de 70-80%, va fi pe teren şi cu Brăila. Este îmbucurător că nu am primit gol, dar e clar că mai avem de muncit la capitolul posesie cu progresie. Am avut ocazii clare în ambele reprize, aşa că – per total – eu spun că am făcut o repetiţie bună înaintea jocurilor oficiale. Mai căutăm un jucător ofensiv, un marcator. Încercăm să nu ne grăbim, deşi suntem la limită cu timpul, dar trebuie să fim atenţi cu ceea ce vine pentru a rămâne la echipă. Nu l-am folosit pe Cipri Rus, tocmai pentru a-i vedea la lucru pe cei doi atacanţi, Basrak şi Cano. Rămâne să vedem ce decizie vom lua în privinţa lor, deocamdată nu ne putem pronunţa pentru că am văzut prea puţin” – a declarat Cristi Păcurar. JA-L.S.

7

echipe de liceeni participă, luni, ora 9, în sala LPS din cartierul Bujac, la faza judeţeană a...

Sport international

Panoramic

„Cel mai deştept a cedat”

După retragerea candidaturii lui Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor, un europarlamentar spune că acesta este mai deştept.

Ajutoare pentru Venezuela

Statele Unite au trimis avioane care transportă produse umanitare la frontiera Columbiei cu Venezuela, dar Administraţia Nicolas Maduro susţine că Washingtonul foloseşte pretextul asistenţei străine pentru o intervenţie militară. Avioanele cu produse umanitare au aterizat sâmbătă după-amiază pe aeroportul columbian Cucuta, situat la frontiera cu Venezuela. Produsele au fost trimise la solicitarea liderului opoziţiei din Venezuela, Juan Guaidó, care s-a autoproclamat preşedinte interimar. Juan Guaido a declarat că produsele umanitare vor fi transportate în Venezuela pe 23 februarie.  FOTO: EPA

Magazin

Páti

Este pasionată de muzică şi machiaj.  FOTO: OVI D. POP

Amuzanţi

Urşii koala sunt nelipsiţi din documentarele despre animale sălbatice. Sunt amuzanţi şi simpatici, dar pe cale de dispariţie.  Foto:FAN

Ca să vă bucurați de întregul articol, vă rugăm să vă logați.

Please enter the code

The code is not valid, has been used already or has expired
Trimitere e-mail