Mutations of this issue:
Zoom
Arată text view

Prima

Mii de credincioşi au parcurs Drumul Crucii la Hodoş-Bodrog

Pelerinaj la mănăstirea Hodoş-Bodrog, unul dintre cele mai mari locuri de pelerinaj ortodox din vestul ţării. Încă din ajunul marelui praznic al Adormirii Maicii Domnului, călugări şi preoţi au oficiat slujbe religioase şi au parcurs, împreună cu mii de credincioşi, Drumul Crucii. Şi tot ca o tradiţie, mii de credincioşi au rămas peste noapte, sub cerul liber, în curtea mănăstirii, care poartă Hramul Sfintei Maria. /P.4 FOTO: VASILE OBŞITOŞ

Zece apeluri la 112 din cauza unei petreceri

Zece apeluri primite la 112 din cauza muzicii care bubuia asurzitor în boxe.ARAD. A fost nevoie de două amenzi şi tot atâtea deplasări ale poliţiştilor arădeni pentru ca o petrecere organizată la o vilă de pe Calea Romanilor să ia sfârşit. Locuitorii din zonă, exasperaţi de muzica care ur­­la în boxe, au sunat de zece ori la numărul de urgenţă 112. Gălăgie mare luni seara pe Calea Romanilor! O petrecere organizată în curtea unei vile a dat de furcă locuitorilor din zonă, exasperaţi de volumul muzicii care se auzea din boxe. Zece apeluri au fost înregistrate – în intervalul orar 20:15 – 22:30 – la numărul unic de urgenţă 112. Oamenii legii au ajuns – prima dată – la faţa locului în jurul orei 20:30 şi au aplicat proprietarului imobilului în care se ţinea petrecerea o sancţiune contravenţiona­­lă la legea 61/1991 pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice şi organizarea de petreceri în aer liber în zone de locuit. Amenda nu i-a descurajat pe petrecăreţi şi nici atenţionarea poliţiştilor de a pune ca­­păt chefului, astfel că după a­­proape două ore oamenii legii s-au întors – în timp ce apelurile la 112 curgeau în continuare. De data aceasta poliţiştii au re­­venit însoţiţi de mascaţi. Astfel a mai fost aplicată încă o amendă, de data aceasta petre­­cerea încheindu-se – spre liniştea locuitorilor care a doua zi se duceau la serviciu.  JA-I.C.

Actualitate

Planuri noi pentru Galleria

După inaugurarea birourilor de paşapoarte şi permise, proprietarii complexului şi-au regândit planurile de relansare.

Atenţie, începe acţiunea „ţânţariada”!

ARAD. Documentul citat însoţeşte proiectul de hotărâre pri­­vind aprobarea tarifelor pentru activităţile „Serviciului de salubrizare privind activitatea de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare în Municipiul Arad” în vederea încheierii a­­cordului-cadru atribuit în ur­­ma procedurii de licitaţie deschisă, conform prevederilor Legii nr. 98/2016 privind achiziţiile publice. Proiectul a fost supus votului aleşilor locali în şedinţa extraordinară de îndată de marţi, 14 august.Tarifele votate: dezinsecţie interioară 7,00 lei/100 mp, dezinsecţie exterioară pe cale terestră 30,00 lei/1000 mp, dezinsecţie exterioară pe cale aeriană 32,00 lei/ha, deratizare 0,10 lei/mp, dezinfecţie 0,10 lei/mp. Preţurile nu conţin TVA. JA-D.D.

24 de ore

Pelerini pe Drumul Crucii

Mii de credincioşi vin de departe pentru a participa la procesiunile care au loc la mănăstirea Hodoş-Bodrog.

Concurs de muzică populară

Cea de-a 49-a ediţie a Festivalului Concurs al Cântecului Popular din Ţara Zărandului se va desfăşura la Moneasa, pe 26 august.

Societate

Trei zile de spectacole

Zilele Aradului vor aduce în cartierul Micălaca trei zile de spectacole, între 17 şi 19 august.

Circuitul gastronomic, din nou, la Dorobanţi

ARAD. Nu ştim exact dacă alte localităţi din judeţul nostru nu vor să participe la acţiunea Consiliului Judeţean Arad, ori arădenii s-au declarat foarte mulţumiţi cu ultima ieşire, dar instituţia judeţeană a decis să meargă iar la Dorobanţi. Adică în acelaşi loc în care a dus turiştii şi ultima oară. „S-a dovedit că ideea de a înfiinţa un circuit gastronomic în judeţul Arad este foarte bună. Combinând obiectivele turistice cu oferta culinară a diferitelor localităţi din judeţul Arad, acest circuit a atras foarte multă lume. Faptul că Circuitul gastronomic revine la Dorobanţi nu este întâmplător, ci confirmarea succesului de care se bucură acest proiect”, a anunţat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean.Cei care vor alege să meargă la Dorobanţi sâmbătă, 18 august, vor vizita ştrandul din localitate, dar şi alte obiective. Preţul excursiei este de 52 de lei, aici fiind incluse transportul, masa şi intrarea la ştrand. Cei interesaţi se pot înscrie până vineri la numărul de telefon 0728116412 sau online, pe pagina de internet www.sageataverde.ro. JA-A.G.

Eveniment

Pesta porcină, peste noi

Autorităţile locale lansează cereri de oferte pentru incinerarea animalelor moarte, în cazul în care va fi nevoie de asemenea proceduri.

Sport

„Captain’s Cup”, o reuşită pentru Sorin Botiş

ARAD. Zilele trecute, fostul jucător al UTA-ei, Sorin Botiş, a organizat un turneu de fotbal pentru copii, denumit sugestiv, „Captain’s Cup”. „Lumea mă strigă «căpitane», aşa că astfel s-a născut numele acestei competiţii” – spune chiar Sorin Botiş.Turneul s-a desfăşurat pe terenul din Bujac, timp de două zile, la el participând echipele de 2006 ale cluburilor UTA, Poli, Bekescsaba, Atletico Arad şi Juventus Timişoara. S-au jucat două reprize de 25 de minute, pe teren redus, iar la final, Poli Timişoara a ieşit învingătoare, dar UTA are regretele sale, deoarece s-a împiedicat de concitadina Atletico.Premierea şi masa festivă oferită participanţilor a avut loc la „Botiş Captain’s Dreams”, pe strada Independenţei, nr. 5D, o adevărată oază de linişte pentru oricine va păşi acolo, indiferent dacă sunt copii sau adulţi, care vor să încingă o miuţă, pe iarbă sau pe nisip.Premiile speciale au intrat în posesia următorilor: Lehoczki Bendeguz (Elore Bekescsaba) – cel mai bun portar; Ioan Vermeşan ( Poli Timişoara) – golgeterul competiţiei; David Szilaghi ( UTA) – cel mai bun jucător.Premierea, care a constat în cupe, diplome şi medalii, a fost făcută de Roland Nagy, Sorin Botiş, Alex Manea şi pre­­otul Vasile Pop.„A fost prima ediţie, sunt mulţumit de ceea ce s-a întâmplat, vrem să fie doar începutul. Am reuşit să aducem şi o echipă din Ungaria, a venit şi Poli, care – din păcate, pentru noi, utiştii – a şi intrat în posesia trofeului. Poate, la anul, va câştiga altcineva, important e că am oferit copiilor tot confortul” – ne-a declarat Sorin Botiş.  JA-L.S.

Sebastian Lucaci, director adjunct la CSŞ Gloria

ARAD. Clubul Sportiv Şcolar Gloria, unul dintre cele mai titrate din sportul arădean, are conducere executivă completă. Lângă deja experimentatul în ale hăţişurilor birocratice, director Ioan Coste, de câteva zile, a apărut şi prof. Sebastian Lucaci. Un abonat al celor 11 ediţii ale Galei Sportului Arădean, eveniment anual ce răsplăteşte performerii din sportul arădean, graţie zecilor de medalii naţionale şi internaţionale scoase din apă.Cel mai prolific antrenor de după Revoluţie din înotul arădean, un adevărat descoperitor şi şlefuitor de talente în bazin, prof. Sebastian Lucaci este noul director adjunct al Clubului Sportiv Şcolar Gloria Arad după ce a promovat examenul organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean cu punctaj maxim, 30 de puncte!Din noua sa postură, împreună cu directorul Ioan Coste, prof. Lucaci va încerca să pună umărul la revitalizarea secţiilor mai puţin productive din punct de vedere al performanţelor sportive şi la îmbunătăţirea condiţiilor de pregătire. În paralel îşi va continua activitatea din bazin, încercând să promoveze noi campioni pentru înotul arădean. JA-D.S.

Macea nu s-a prezentat la meciul de Cupă!

ARAD. Primul tur al Cupei României la fotbal, etapa judeţeană, ediţia 2019-2020, a adus şi prima neprezentare a actualului sezon în fotbalul arădean. Astfel, Voinţa Macea nu s-a prezentat la Şofronea şi riscă, după regulament, excluderea din viitorul sezon al Ligii 5. Cu menţiunea că nici un joc nu a avut nevoie de prelungiri, iată rezultatele consemnate:Viitorul Şepreuş – Viitorul Satu Nou 9-3, Real Horia – Şoimii Livada 2-4, Gloria Secusigiu – Olimpia Bujac 2-3, CS Dorobanţi – Înfrăţirea Iratoşu 4-7, Semlecana Semlac – Unirea Şeitin 1-0, Frontiera Pilu – Olimpia Bocsig 5-2, Cetate Dezna – Unirea Gurahonţ 5-1, CS Aluniş – Voinţa Munar 5-0, Viitorul Pereg – Mureşul Zădăreni 0-2, CS Beliu – Victoria Seleuş 4-0, Podgoria Şiria – Podgoria Ghioroc 2-1, Avântul Tîrnova – Crişul Alb Buteni 5-1, Voinţa Zărand – Flacăra Ţipar 11-0, Voinţa Mailat – FC Sântana 3-11, FC Zimandu Nou – Forest Oil Sp German 2-0, Athletico Vinga – Atletico Arad 8-0 şi Aqua Vest Arad – Voinţa Macea, joc nedisputat.Turul al doilea al Cupei României se va juca pe 5 septembrie, când vor intra în competiţie şi echipele din Liga 4. Tot în toamnă se va juca şi turul al treilea, pe 26 septembrie. JA-D.S.

Cermei şi Lipova merg mai departe

Cermei/Zăbrani. Turul II al Cupei României la fotbal a programat, ieri, două meciuri interesante între echipele arădene.Astfel, în partida vedetă, LT Cermei a trecut de Naţional Sebiş, scor 2-0. Golurile au fost marcate în partea secundă, prima dată înscriind nou-venitul Matiş, în min. 58, cu un şut în cros, de la vreo 14 metri. Pe final, în min. 83, gazdele au obţinut un penalty, la un fault asupra lui Mager, iar Nistor a fost precis de la punctul cu var: 2-0.La Zăbrani, un meci în familie, putem spune, între Victoria din localitate şi Şoimii Lipova s-a terminat cu victoria previzibilă a divizionarei a treia. Scorul a fost deschis după jumătate de oră, la capătul unui contraatac, Sulea fiind la finalizare: 0-1. După o oră de joc, Trabalka a ratat un penalty, dar – totuşi – s-a făcut 0-2, în min. 85, marcator fiind acelaşi Sulea. Gazdele au redus din handicap prin Fl. Pavel, în min. 89, iar în prelungiri, Hodan şi Băd au ratat incredibil egalarea, în aceeaşi fază.  JA-L.S.

Înfrângere în turul doi pentru Marius Copil

CINCINNATI. Marius Copil (27 de ani, 92 ATP), singurul român aflat pe tabloul masculin de la Cincinnati, a pierdut în turul doi al turneului Masters 1000 din Statele Unite, în faţa lui Marin Cilic, favorit 7 al turneului. Croatul a trecut de tenismanul arădean în trei seturi, 6-7, 6-4, 6-4, după două ore şi 18 minute de joc.„Tunarul din Carpaţi” trecuse în primul tur de neamţul Philpp Kohlscreiber (34 de ani, 35 ATP). JA-L.S.

16

echipe, împărţite în două grupe de 8, participă în Campionatul Judeţean de Fotbal al...

Sport international

Juventus refuză Realul

Florentino Perez s-a lovit de un răspuns categoric în momentul în care a încercat să-l transfere pe Miralem Pjanic, de la Juventus.Şeful lui Real Madrid a pus pe masă 60 de milioane de euro în încercarea de a-l aduce pe mijlocaşul central bosniac drept înlocuitor pentru Mateo Kovacic, dar şefii lui Juventus nici nu au vrut să audă de oferta campioanei Europei.  Foto: FAN

Panoramic

Magazin

Krisztina

Poartă cu mândrie creaţiile mamei ei, Iulia Filip Schreier.

Scenă nud cu Marilyn

Hollywood. O scenă nud cu Marilyn Monroe, care nu a mai fost inclusă în filmul „Inadaptaţii/ The...

Boo

Este un fenomen pe Facebook, unde stăpânii au grijă ca zilnic să-i updateze statusul.

Ca să vă bucurați de întregul articol, vă rugăm să vă logați.

Please enter the code

The code is not valid, has been used already or has expired
Trimitere e-mail