Mutations of this issue:
Zoom
Arată text view

Prima

Halep, regina de la Wimbledon!

Simona Halep a scris istorie în sportul românesc! Este prima jucătoare de tenis din ţara noastră, care a câştigat faimosul turneu de Mare Slam, de la Wimbledon. Halep a trecut, cu un dublu 6-2, în doar 56 de minute, de mult mai titrata sa adversară, Serena Williams, care are în palmares nu mai puţin de 23 de titluri de Grand Slam. /P.8  FOTO: EPA

O maşină la trei locuitori

Aproape 156 de mii de autoturisme înmatriculate există în judeţul Arad, conform datelor furnizate de Instituţia Prefectului.ARAD. La data de 30 iunie 2019, judeţul Arad avea un parc auto total de 205.010 mijloace de transport, din care 155.924 erau autoturisme. Numărul acestora a crescut cu peste opt mii faţă de statistica de la mijlocul anului trecut, arată datele puse la dispoziţie de Serviciul Public Comunitar Regim Permise şi Înmatriculare a Vehiculelor Arad, din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţului Arad. În document se arată că prima jumătate a anului 2019 a adus mai puţine înmatriculări în Arad decât aceeaşi perioadă a anului trecut. De la 10.645 de autoturisme noi şi vechi înmatriculate în judeţul nostru anul trecut, în perioada 1 ianuarie-30 iunie, s-a ajuns anul acesta la un număr de 9.510 autoturisme. La nivel naţional, în perioada de referinţă s-au înmatriculat aproape 280 de mii de autoturisme, astfel că Aradul reprezintă undeva la 3.4% din totalul maşinilor nou înmatriculate în prima jumătate a anului curent.În total, în judeţul Arad sunt înmatriculate 205.010 mijloace de transport, din care 155.924 de autoturisme. Numărul acestora, la 30 iunie 2019, a crescut cu 8.347 faţă de 30 iunie 2018, atunci când erau înmatriculate 147.577 de autoturisme. Comparând numărul autoturismelor cu cel al locuitorilor judeţului, constatăm că avem câte o maşină înmatriculată la fiecare trei oameni.De precizat faptul că anul acesta au fost înmatriculate şi 52 de autoturisme cu motor hibrid şi alte două cu motor electric, în timp ce anul trecut, în prima jumătate, numărul maşinilor cu motor hibrid înmatriculate în judeţ a fost de 22, în cazul celor electrice fiind consemnată o singură înmatriculare.  JA-E.R.

Festivalul Românilor de Pretutindeni

Comunităţile de români din jurul României sunt ajutate să-şi păstreze şi promoveze tradiţiile de către un preot din Arad. Cu ajutorul Arhiepiscopiei Aradului şi al autorităţile locale, acesta a înfiinţat Festivalul Românilor de Pretutindeni, care a ajuns, în acest an, la cea de-a XI-a ediţie. Evenimentul a avut loc sâmbătă seara la Biserica Ortodoxă Grădişte I, de pe strada Petru Rareş a atras câteva sute de persoane. /P.3  FOTO: V. OBŞITOŞ

Actualitate

Tineri cercetaţi pentru furt calificat

ARAD. Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale cercetează trei tineri pentru infracţiunea de tentativă de furt calificat. În urma investigaţiilor efectuate, au fost identificaţi trei tineri, cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani, care în noaptea de 29 spre 30 iunie, prin spargerea geamului unui autoturism, parcat pe strada Reşiţei din municipiu, au încercat să sustragă bunuri din interiorul acestuia. „Tinerii sunt cercetaţi penal, fiind documentată întreaga lor activitate infracţională”, au precizat reprezentanţii IPJ Arad.  JA-I.C.

24 de ore

Festivalul de teatru START

Zece spectacole ale studenţilor din şapte universităţi de teatru vor fi prezentate publicului arădean, timp de patru zile.

Societate

Sute de ferme, la control

739 de ferme din Arad au fost incluse în programul de control demarat de Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

Eveniment

Dosare penale pentru doi „şoferi”

ARAD. Poliţiştii Biroului Rutier cercetează un tânăr argeşean în vârstă de 19 ani, pentru conducere fără permis. Acesta a fost depistat, în 10 iulie, în timp ce conducea un autoturism, pe Bulevardul Nicolae Titulescu, din municipiu, fără a deţine permis de conducere, pe numele său fiind întocmit un dosar de cercetare penală. Totodată, poliţiştii oraşului Curtici au depistat un arădean de 32 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Revoluţiei din aceeaşi localitate, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, cel în cauză este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunii rutiere de conducere fără permis.  JA-I.C.

Sport

17

august este ziua în care se va desfăşura Triatlonul Proactivi Ghioroc 2019 ediţia a II-a.

Magazin

Roxana

Pasionată de modă şi muzică, este model al Amalia Fashion Models  FOTO: Ovi D. Pop

Alint

Maimuţele negre, rasa Langurs, se alintă în cadrul Parcului Naţional Van Vihar din India. Parcul a fost înfiinţat în 1983 şi se întinde pe 445,21 hectare, animalelor de aici fiindu-le oferit un habitat cât mai apropiat de cel natural.  FOTO: EPA

Ca să vă bucurați de întregul articol, vă rugăm să vă logați.

Please enter the code

The code is not valid, has been used already or has expired
Trimitere e-mail