Mutations of this issue:
Zoom
Arată text view

Prima

Taximetriştii au ieşit la protest

Protest de o oră al taximetriştilor, ieri, pe străzile din Arad. Ei au cerut măsuri legislative care să limiteze pirateria din domeniu şi să blocheze dezvoltarea unor servicii de tip car sharing, aşa cum este cazul mult lăudatului Uber. /P.4 FOTO: ANDREEA PINTEA

Fizician fals în Arad

Acuzaţia adusă de vicepreşedintele Colegiului Fizicienilor din România vizează Spitalul...

Actualitate

Fizician fals în Arad

Acuzaţia adusă de vicepreşedintele Colegiului Fizicienilor din România vizează Spitalul Judeţean.

24 de ore

Spun „Da” de Ziua Îndrăgostiţilor

ARAD. Ziua Îndrăgostiţilor, o sărbătoare „de import” care a avut succes în primii ani se pare că nu mai este o modă şi în 2019. Dacă până acum cuplurile alegeau să înceapă un nou drum împreună, căsătorindu-se chiar de Valetine’s Day, în acest an cuplurile nu par să mai pună prea mare preţ pe sărbătoarea iubitorii. Potrivit datelor furnizate de Primăria Arad, în acest an doar 3 cupluri se vor căsători pe 14 februarie. De sărbătoarea românească a iubirii, Dragobete, numărul cuplurilor care aleg să înceapă o viaţă împreună este chiar mai mic. Doar un cuplu de arădeni a anunţat la oficiul de stare civilă din municipiu că intenţionează să se prezinte în faţa ofiţerilor şi să spună „Da”. Aşadar, sărbătorile iubirii, fie ele internaţionale sau tradiţionale, nu atrag şi un număr mai mare de căsătorii.  JA-A.P.

RO_CULTURA

Eveniment

Amendă pentru bizonul de la Tribunal

ARAD. Este vorba de o şoferiţă, în vârstă de 44 de ani, care a fost sancţionată de poliţiştii rutieri din cadrul IPJ Arad.La doar o zi după ce am publicat articolul „Bizonul de la Tribunal: «Legea e pentru proşti!»”, în care v-am prezentat un autoturism Seat de culoare roşie cu numărul de înmatriculare AR–25–NAD, parcat în intersecţie, pe trotuar obturând două treceri pentru pietoni, totul lângă Palatul Justiţiei de pe Bulevardul Vasile Milea, poliţiştii arădeni au reacţionat. „Este vorba de o şoferiţă, de 44 de ani, care a fost sancţionată cu amendă în valoare de 580 de lei, cu posibilitatea de a plăti jumătate în 15 zile, dar şi trei puncte penalizare”, a declarat pentru Jurnal arădean/Aradon, inspector principal Lorena Ra­­du, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.  JA-V.G.

La închisoare pentru loviri şi alte violenţe

ARAD. Poliţiştii din Ineu au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis pe numele unui tânăr de 23 de ani, din Tîrnova. Mandatul a fost emis la 4 ianuarie 2019, de magistraţii Judecătoriei Ineu pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau alte violenţe. Tânărul are de executat 1 an de închisoare, fiind predat Serviciului de Investigaţii Criminale, în vederea introducerii în Penitenciarul Arad  JA-I.C.

276

de amenzi în valoare de aproximativ 81.000 de lei au aplicat poliţiştii rutieri în urma...

Sport

CS Fan Arad a premiat campionul la beachvolley

TIMIŞOARA. Clubul Sportiv Fan Arad, unul care domină de câţiva ani voleiul pe nisip la nivel de seniori, i-a acordat un premiu lui Lucian Bădiceanu, cel care împreună cu Cătălin Lelea a cucerit titlul naţional în sezonul trecut. Preşedintele clubului, Ştefan Gog, l-a premiat acum câteva săptămâni pe Cătălin Lelea, la Oradea, în weekend-ul trecut, pe Bega, venind rândul lui Lucian Bădiceanu, component în voleiul de sală al CS UVT Timişoara, să primească premiul cuvenit. Reamintim că perechea Lelea / Bădiceanu a fost recompensată cu un premiu special şi în cadrul Galei Sportului Arădean 2018.„Sperăm ca şi în acest sezon să repetăm performanţa obţinută de Lelea şi Bădiceanu în 2018. Vrem să menţinem tradiţia ultimilor şase ani, când o echipă a clubului nostru a urcat pe podium în voleiul de plajă”, ne-a declarat Ştefan Gog.CS Fan Arad organizează şi în acest an Fan Tour Open, turneu cuprins în calendarul FR de Volei.  JA-D.L.

A fost Gimnaziada de volei

ARAD. Recent, în sala de sport a Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” a avut loc etapa judeţeană a Gimnaziadei la volei fete şi băieţi. Cele mai valoroase e­­chipe s-au întrecut la fileu, ierarhia finală arătând astfel:Fete – Locul I – Liceul „Jozef Gregor Tajovsky” Nădlac, în formula: Jancsik Roxana Dusana, Nemeş Maria Daniela, Cristea Tara Anamaria, Frinca Jelka Zuzana, Hireş Amalia Monica, Coroi Alexandra, Haj­­duk Bianca, Baba Larisa Maria, Diaconu Andreea Elisa, Krnacs Erika Paulina. Prof. Vărşăndan Dorin; Locul II – Liceul „Sever Bocu” Lipova (prof. Sergiu Popa); Locul III – Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” (prof. Moţ Cristian şi Dragoş Daniel) şi Liceul „Atanasie Marienescu” Lipova (prof. Donţu Lucian şi Calalb Tudor).Băieţi – Locul I – Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Arad, în componenţa: Popovici Sergiu, Şullei Andrei, Dobre Daniel, Bilţiu Andrei, Lupu Adrian, Mare Alexandru, Ianculescu Eduard, Izbaşa Silviu, Buşa Fabian, Danci Valentin. Prof. Sabău Radu; Locul II – Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” Arad (prof. Moţ Cristian şi Dragoş Daniel); Locul III – Şcoala Gimnazială „Aron Cotruş” Arad (prof. Tocoian Daniel şi Bugariu Florin) şi Liceul „Sever Bocu” Lipova (prof. Sergiu Popa).  JA-D.S.

Au „împuşcat” 13 medalii, în Capitală

BUCUREŞTI. Şcoala arădeană de tir, marca CSM, şi-a reconfirmat valoarea la finala naţională de aer comprimat, de la Bucureşti, câştigând 13 medalii.În concursul juniorilor, pistolarii arădeni au urcat pe podium după cum urmează: aur – Casian Codrean, individual; Daria Haristiade-Casian Codrean, dublu mixt; Daria Ha­­ristiade – Andrada Gheocel – Alesia Vlai, echipă fete; Casian Codrean-Luca Joldea-Csaba Leszay, echipă băieţi; argint – Daria Haristiade, individual, Luca Joldea, individual şi Andrada Gheocel-Luca Joldea, dublu mixt.Medalii au fost „împuşcate” şi în concursul seniorilor: aur – Casian Codrean, individual; Casian Codrean – Luca Joldea – Ion Joldea, echipe masculin; argint – Laura Racolciuc, individual; Daria Haristiade – Casian Codrean, dublu mixt; Daria Haristiade – Andrada Gheocel – Alesia Vlai, echipe feminin; bronz – Ion Joldea, individual.„Suntem mulţumiţi de rezultate, Codrean e pe val şi a avut o cifră bună, la fel şi Joldea, care pentru vârsta lui a obţinut un rezultat important, aproape de recordul lui personal”, ne-a declarat Gheorghe Pop, care alături de Monica Toth şi Mircea Budurişan, formează staff-ul tehnic al secţiei de tir de la CSM Arad.  JA-D.S.

Podgoria Ghioroc nu renunţă

GHIOROC. Aflată la zece puncte în urma unui loc promovabil în elita fotbalului judeţean, după un tur de campionat cu prestaţii oscilante pe terenurile Seriei B din Liga 5, Podgoria Ghioroc nu renunţă. „Cătâ vreme există şanse matematice vom lupta pentru promovare. Nu e presiune, dacă vom reuşi bine, dacă nu vom forma o echipă pentru campionatul viitor. Garanţia noastră e Dan Miţiţi, un antrenor ce nu mai are nevoie de prezentare, care a acceptat să se implice în acest proiect” – spune Robert Lovaş, preşedintele grupării ghiorocane.Cu o singură noutate în lot, Albulescu (CS Glogovăţ), echipa efectuează două antrenamente pe săptămână, având în localitate condiţii excelente, inclusiv sală de forţă şi bazin de recuperare. Mai mult, Primăria din localitate, prin primarul Corneliu Popi Morodan sprijină activitatea fotbalistică şi ideea punerii bazelor unei echipe de juniori din Ghioroc şi împrejurimi. Demers susţinut şi de câţiva sponsori generoşi. După victoria (3-2), cu Podgoria Pâncota, sâmbătă, ghiorocanii dispută al doilea test al iernii în compania celor de la AS Aluniş.  JA-D.S.

Fluieră în Liga Europa

GLASGOW. Arbitrul arădean O­­vidiu Haţegan a fost delegat de UEFA să conducă la centru partida dintre Celtic şi Valencia, contând pentru şaisprezecimile Ligii Europa, programată astăzi, 14 februarie, de la ora 20 (în direct pe Telekom Sport).Pe Celtic Park din Galsgow, Haţegan îi are ca asistenţi, ca de obicei, pe Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe, brigadă cu care oficiază şi în Liga Campionilor. Cel de-al patrulea oficial va fi Radu Ghinguleac, iar asistenţii adiţionali Radu Petrescu şi Sebastian Colţescu.Cel mai valoros arbitru de fotbal român a oficiat în acest sezon meciuri importante din Liga Campionilor, precum Bar­­celona – Inter, Juventus – Manchester United sau CSKA Moscova – Real Madrid.  JA-D.S.

Cupa Ladislau Brosovszky

ARAD. Sâmbătă şi duminică, în Sala Polivalentă şi Sala UAV – Mihai Botez, în organizarea Academiei Ladislau Brosovsz­­ky are loc ediţia cu numărul 5 a turneului internaţional de fotbal juvenil – Cupa Ladislau Brosovszky. Miza este mare la grupele 2007, 2008, 2009 şi 2010, câştigătoarele urmând să participe, în Ungaria, în luna martie, la Voyage Cup 2019, alături de echipe din Ungaria, Serbia, Croaţia şi Ucraina. Acolo se vor acorda bilete pentru meciuri de Champions League câştigătoarelor celor patru categorii de vârstă.17 cluburi au confirmat participarea, patru fiind din străinătate: Atacante Belgrad (Ser­­­bia), Zenit Bijelina (Bosnia), Grosisc Akademia Szeged şi GA Gyula (Ungaria). Din judeţele învecinate vin Juventus Timişoara, CAO Oradea, Atletic Oradea şi LPS Bihorul, pentru ca din Arad să participe: UTA, Viitorul Arad, CSŞ Gloria Arad, Victoria Nădlac, Progresul Pecica, Şoimii Lipova, CS Ineu, Podgoria Pâncota şi gazdele de la Academia Brosovszky.  JA-D.S.

Cu piciorul în noroc

ROTTERDAM. Arădeanul Marius Copil, care a reuşit să acceadă din postura de „lucky-loser” pe tabloul principal al turneului ATP de la Rotterdam, a fost învins, marţi, de letonul Ernests Gulbis, cu scorul de 6-2, 6-4. Gulbis (30 ani, 83 ATP) a reuşit 12 aşi, în timp ce Copil (28 ani, 72 ATP) a avut doar 5, nereuşind să îşi creeze nicio minge de break. Astfel a dat cu piciorul norocului cu care nu te întâlneşti în fiecare zi.În urma participării la turneul din „Ţara Lalelor”, dotat cu premii totale de 1.961.160 euro, Copil va primi un cec în valoare de 14.915 euro şi 10 puncte ATP.  JA-D.L.

6

puncte au acumulat în actualul sezon al Campionatului Naţional de handbal junioare III fetele de...

Titlu de campion pentru atletul Nicolae Coman

BUCUREŞTI. Atletul arădean Nicolae Coman (CS Universitatea) a urcat de două ori pe podiumul de premiere al CN de sală – seniori. Coman a cucerit aurul în proba de 800 m, depăşindu-i pe Cristian Voicu (CN Vâlcea) şi Dorin Rusu (CSM Dorna). În proba de 1500 m, sportivul legitimat la CSU Arad a câştigat medalia de bronz (timp 3:51.40), linia de sosire fiind trecută mai rapid doar de D. Rusu şi Adrian Garcea (Pandurii Tg. Jiu).  JA-D.L.

Sport international

A intrat în top 10

FOTBAL. Integralist în meciul câştigat de PSG pe Old Trafford, scor 2-0, Gianluigi Buffon (41 de...

Panoramic

Au ajuns la un compromis

BRUXELLES. Statele membre ale UE au convenit asupra unui compromis cu Parlamentul European şi Comisia...

Magazin

Andreea

Pasionată de modă, este model la Amalia Fashion. FOTO: OVI D. POP

Eliberat pe cauţiune

Los Angeles. Rapperul 21 Savage a obţinut marţi eliberarea pe cauţiune, la nouă zile după arestarea...

King

Un câine din rasa Fox Terrier cu păr sârmos, pe nume King, a câştigat marţi cel mai important premiu în cadrul Westminster Kennel Club Dog Show din New York.  FOTO: EPA

Ca să vă bucurați de întregul articol, vă rugăm să vă logați.

Please enter the code

The code is not valid, has been used already or has expired
Trimitere e-mail