Mutations of this issue:
Zoom
Arată text view

Actualitate

Eveniment

Impact între autoutilitară şi microbuz, la Sâmbăteni

ARAD. Impactul a fost atât de puternic încât conducătorul microbuzului a rămas prins între fiarele autovehiculului, fiind nevoie de intervenţia e­­chipajului de descarcerare din cadrul Detaşamentului de Pom­­pieri Arad, iar autovehiculul a fost proiectat în şanţul de pe marginea drumului. La faţa locului s-au aflat şi o ambulanţă din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Arad şi elicopterul SMURD. Cadrele medicale nu au mai putut face nimic pentru şoferul microbuzului, constatând decesul. De asemenea, conducătorul autoutilitarei a fost rănit. În urma cercetărilor efectuate poliţiştii au stabilit că şoferul microbuzului a „forţat” o depăşire, încălcând marcajul rutier longitudinal continuu, a pătruns pe contrasens şi a intrat frontal în autoutilitară. Impactul a fost fatal pentru şoferul microbuzului.„Din primele cercetări efectuate la faţa locului s-a stabilit că un bărbat de 30 de ani, din Şagu, în timp ce conducea un autovehicul pe DN 7, în afara localităţii Sâmbăteni, din direcţia Arad spre Deva, a efectuat o manevră de depăşire ne­­regulamentară încălcând mar­­cajul longitudinal continuu, pătrunzând pe contrasens, un­­de a intrat în coliziune frontală cu o autoutilitară condusă regulamentar din sensul opus de un bărbat în vârstă de 48 de ani, din judeţul Gorj. Evenimentul rutier s-a soldat cu decesul conducătorul autovehiculului şi rănirea uşoară a conducătorului autoutilitarei. Se continuă cercetările sub as­­pectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”, a declarat inspectorul principal de poliţie Lorena Radu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Arad. Şoferul autoutilitarei de care s-a izbit microbuzul condus de pompierul voluntar a spus, după accident, celorlalţi martori, că l-a văzut pe tânăr venind cu autovehiculul spre el şi că părea că acesta căuta ceva în partea dreaptă.Tânărul decedat în accident era pompier voluntar la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Şagu. Mihai Cătălin Doru era pompier voluntar la Şagu de mai mulţi ani, participase la misiuni şi concursuri, iar vineri dimineaţa colegii săi din cadrul ISU l-au scos decedat dintre fiarele contorsionate ale microbuzului la al cărui volan se afla. Colegii din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Şagu i-au adus un omagiu pe pagina de Facebook a serviciului: „Mereu cu zâmbetul pe buze, (…) un caracter distins, dragul nostru viteaz coleg, astăzi din viaţă tu te-ai stins”.  JA-I.C.

Coliziune în lanţ cu cinci maşini în faţa mall-ului

ARAD. Incident rutier, sâmbătă după masa, pe Calea Aurel Vlaicu, în faţa mall-ului. O femeie aflată într-unul din cele cinci autoturisme implicate în tamponare a acuzat dureri în zona gâtului, astfel că un echipaj SMURD a intervenit pentru a-i acorda primul ajutor. La faţa locului a fost trimisă şi o autospecială de stingere din cadrul ISU Arad deoarece iniţial s-a crezut că s-a scurs combustibil pe şosea, însă la o verificare mai atentă s-a constatat că lichidul era antigel astfel că echipajul nu a mai intervenit. De asemenea, la faţa locului s-a aflat şi un echipaj de poliţie pentru a efectua cercetări cu privire la cauzele care au condus la producerea evenimentului rutier. Astfel s-a stabilit că incidentul rutier s-a produs din cauza nepăstrării distanţei fa­­ţ ă de autoturismul din faţă. Traficul rutier a fost îngreunat în zona în care s-a produs evenimentul rutier.  JA-I.C.

Tânăr de 28 de ani, înecat în lacul Tauţ

ARAD. Apel de urgenţă vineri după masa la 112. Apelantul a solicitat ajutor după ce, spune acesta, un tânăr de 28 de ani a intrat în apă, în lacul de acumulare Tauţ şi nu a mai ieşit. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad i-a trimis la faţa locului pe cei de la Detaşamentul Ineu care au intervint cu patru subofiţeri, cu barca, şi un echipaj din cadrul Detaşamentului Arad cu autospeciala pentru scafandri. Trei scafandri l-au cautat pe tânărul de 28 de ani. După aproximativ două ore de căutări scafandrii au găsit trupul neînsufleţit al tânărului şi l-au scos la mal. Reprezentanţii ISU Arad au declarat că misiunea de căutare a tânărului s-a dovedit a avea un grad mare de dificultate având în vedere suprafaţa lacului de acumulare: aproximativ 240 de hectare, cu o adâncime ce variază între 4 şi 16 metri.  JA-I.C.

Magazin atacat, din nou, de hoţi

ARAD. Un comerciant din Arad a fost vizitat, din nou, de hoţi! Omul a fost păgubit de cel puţin cinci ori, până acum. De această dată hoţii, un bărbat şi o femeie, au furat patru costumaşe pentru copii. Magazinul este pe B-dul Revoluţiei, lângă ING, spre Podgoria şi este înţe­­­sat de camere de supraveghere şi de ecrane cu proiecţie a i­­maginilor live, în unitate. Culmea, hoţii nu se feresc, probabil pentru că ştiu că legea este de partea lor – întotdeauna, astfel că, neexistând niciun risc, îşi permit să fure mereu şi mereu. Exasperat, proprietarul speră totuşi ca publicarea imaginilor să îi descurajeze pe alţi indivizi de aceeaşi speţă.  JA-D.C.

Ca să vă bucurați de întregul articol, vă rugăm să vă logați.

Please enter the code

The code is not valid, has been used already or has expired
Trimitere e-mail