Mutations of this issue:
Zoom
Arată text view

Prima

„Şcoală de pompieri” pentru elevi, la Căsoaia

Timp de o săptămână, elevii care au câştigat în cursul anului concursurile „Cu viaţa mea apăr viaţa” şi „Prietenii pompierilor”, participă la tabăra „Şcoala de Pompieri”, la Căsoaia. Copiilor li se arată modul de lucru cu autospeciala de stingere cu apă şi spumă, li se explică poziţiile de intervenţie la un incendiu, care sunt accesoriile de pe autospecială şi sunt învăţaţi să acorde primul ajutor de la paramedicii din cadrul SMURD. /P.6 FOTO: IOANA COSTAŞ

Biciclistă lovită pe Calea Victoriei

Incidentul a avut loc miercuri, 10 iulie, în jurul orei 13:30, în faţa CTP Arad, pe Calea Victoriei. Biciclista a fost transportată la spital. Şoferul autoturismului Audi ne-a spus că a vrut să iasă cu maşina din curtea CTP Arad. Susţine că intenţiona să vireze la dreapta, spre Intim, iar o femeie, de aproximativ 60 de ani, ce venea cu bicicleta pe trotuar, dinspre Intim spre UTA i-a sărit practic în faţă, fiind mascată şi de gardul verde din faţa clădirii. Norocul biciclistei este că şoferul nu avea cum să aibă viteză. /P.6  FOTO: V.G.

Actualitate

ARAD. Săptămâna aceasta încep lucrările de reabilitare a conductelor Magistralei 2 de termoficare de pe bulevardul Dragalina. Primarul Călin Bibarţ a anunţat că marţi, 9 iulie, a fost predat amplasamentul. Lucrările vor fi realizate în cadrul proiectului „Termoficare în Arad – Reabilitarea reţelei de transport şi distribuţie a energiei termice (termoficare) în Arad şi transformarea punctului termic din cartierul Aradul Nou”.„În proiect sunt cuprinse mai multe străzi, dar pe mine mă interesează în mod special această arteră deoarece pe ea sunt situate mai multe unităţi de învăţământ şi încercăm să închidem şantierul în această zonă până la începerea noului an şcolar”, a precizat Călin Bibarţ.Reţeaua de transport al energiei termice ce urmează să fie reabilitată în cadrul sus-amintitului proiect este de 7.000 de metri şi reprezintă aproximativ 9% din lungimea totală de 79.000 metri a reţelei existente în municipiu. În scurtă vreme se estimează că vor începe lucrări la magistralele de pe străzile Dragomir, Şcoalei, Abatorului, Bretea, Bihorului – Avrig, Poetului, Luchian, Abrud şi Titulescu. Lucrările se vor desfăşura etapizat, fiind executate de o firmă din Botoşani care s-a angajat să intervină cu cinci echipe, astfel încât toate lucrările programate în această etapă a proiectului să poată fi încheiate înainte de începerea sezonului rece.Şi Aradul NouÎn cadrul aceluiaşi proiect se va moderniza şi sistemul de încălzire din Aradul Nou. Actualul punct termic va fi transformat într-o modernă centrală termică de cartier, deoarece se află la cea mai mare distanţă faţă de producătorul de energie termică, CET Arad, astfel că pierderile din reţea sunt foarte mari. Şi în Aradul Nou lucrările sunt preconizate să înceapă tot luna aceasta şi se vor încheia la finele lui octombrie.  JA-D.D.

Contabilii sunt în sărbătoare

ARAD. Ziua Naţională a Contabilului Român va fi marcată în acest an, la Arad, vineri, 12 iulie. În ultimii ani, contabilii şi-au serbat ziua profesiei pe 13 iulie – marcând astfel momentul de la 1921 când Regele Ferdinand I a aprobat Legea pentru organizarea Corpului de Contabili Autorizaţi şi Experţi Contabili în România, ca organism independent prin Decretul Regal 3063. În acest an, dat fiind faptul că ziua de 13 iulie este sâmbătă, contabilii arădeni au decis să organizeze manifestările specifice vineri, 12 iulie, la Consiliul Judeţean Arad.„Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România este organismul profesional care reprezintă şi gestionează profesia contabilă din România. De asemenea, C.E.C.C.A.R. este singurul organism profesional din ţara noastră abilitat pentru acordarea calificărilor profesionale: expert contabil şi contabil autorizat”, a punctat prof.univ.dr. Dorel Mateş, preşedintele C.E.C.C.A.R. Arad.În prezent, C.E.C.C.A.R. Arad are un total de 1.603 membri, dintre care 1.273 sunt persoane fizice şi 330 sunt persoane juridice. În cadrul manifestărilor organizate vineri, 12 iulie, se vor înmâna şi diplome şi distincţii pentru cei mai merituoşi dintre contabilii arădeni. JA-A.P.

24 de ore

Societate

Pericolul din magazine!

Zeci de kilograme de carne de pui au fost confiscate, precum şi sute de kilograme de brânză şi de conserve.

Ruga sârbească cu muzică şi tradiţii

ARAD. Vineri, 12 iulie, arădenii vor putea lua parte la ruga sârbească, o sărbătoare cu tradiţii şi muzică din Serbia. Formaţia Reflex Band şi Dragana Stamenkovic din Serbia vor oferi celor prezenţi muzică sârbească tradiţională.Sărbătoarea va începe la ora 10:00, când creştinii vor lua parte la Sfânta Liturghie. „Ruga bisericii este sărbătoarea unei întregi comunităţi care îi reuneşte pe creştini la un spectacol plin de petrecere şi voie bună. Tradiţia continuă şi anul acesta cu un program de petrecere atât pentru comunitatea sârbă cât şi pentru amatorii de muzică balcanică”, spun organizatorii.După slujba de dimineaţă, de la Biserica Ortodoxă Sârbă din Arad, la ora 17:00 va mai avea loc şi o slujbă de vecernie „pentru tăierea colacului”. Mai apoi, de la ora 18:00, în curtea Bisericii sârbeşti din Arad – din centru, ansamblul de dansuri Kud Kolo Arad va avea un program artistic. „La ora 19:00, publicul ia locul ansamblului de dansuri şi este invitat să joace în horă, la programul de muzică populară susţinut de Formaţia Reflex Band şi Dragana Stamenkovic Brena. Petrecerea continuă alături de artiştii sârbi la Restaurantul Maria Ballroom de la UTA, la ora 21:30, unde publicul este aşteptat să ia parte la un spectacol plin de voie bună şi bucate alese”, mai spun organizatorii.Pentru cei care vor dori să participe la masa şi dansul de la Maria Ballroom UTA, preţul este de 115 lei, iar rezervări se pot face la Zoran Mutavschi – 0745 330 061. Evenimentul e organizat de Conducerea Oficiului Parohial al Bisericii Ortodoxe Sârbe din Arad.  JA-A.P.

Eveniment

«Şcoală de pompieri» pentru elevi, la Căsoaia

ARAD. Timp de o săptămână, elevii care au câştigat în cursul anului concursurile „Cu viaţa mea apăr viaţa” şi „Prietenii pompierilor”, participă la tabăra „Şcoala de Pompieri”, la Căsoaia. În total, aproximativ 80 de elevi, învaţă în această săptămână de la pompierii Detaşamentului Ineu şi Arad cum să folosească corect un extinctor, cum să lichideze un incendiu cu ajutorul furtunului de pe autospeciala de stingere, cum să acorde primul ajutor, învăţaţi de paramedicii SMURD etc. Miercuri, copiii au fost vizitaţi la tabăra din Căsoaia de echipajul pirotehnic din cadrul Detaşamentului Arad care le-au arătat diferite tipuri de muniţie, grenade şi bombe, explicându-le cum funcţionau acestea când erau active şi ce pagube produceau. Tabăra se va încheia vineri, 12 iulie. „Această tabără este, de fapt, o «Şcoală de Pompieri». Noi am numit-o «Cinci zile la Şcoala de Pompieri», copiii care au câştigat concursurile «Cu viaţa mea apăr viaţa» şi «Prietenii pompierilor» beneficiază de cinci zile la «Şcoala de Pompieri». Copiilor li se explică modul de lucru cu autospeciala de stingere cu apă şi spumă de cinci mii de litri, li se explică poziţiile de intervenţie la un incendiu, accesoriile de pe autospecială şi vor avea ocazia să facă şi o «intervenţie», adică să refuleze apa din pistoalele autospecialei”, a explicat maiorul George Pleşca, purtător de cuvânt în cadrul ISU Arad, o parte din activităţile la care vor participa copiii din tabără.  JA-I.C.

Infracţiuni rutiere comise pe şoselele din Arad

ARAD. Două femei şi un bărbat din Sântana, Vinga şi Arad s-au ales cu dosare penale după ce au fost opriţi în trafic de poliţişti. Aceştia au depistat, pe raza oraşului Sântana, o femeie de 31 de ani, din aceeaşi localitate, la volanul unei maşini fără a deţine însă permis de conducere.Tot fără permis auto a fost prins şi un bărbat în vârstă de 47 de ani, din Vinga. Acesta conducea un autoturism pe drumul comunal 98, pe raza aceleiaşi localităţi. Pe raza municipiului Arad, poliţiştii de ordine publică au depistat o arădeancă de 23 de ani, în timp ce conducea un autoturism cu valabilitatea numerelor de înmatriculare expirată din luna mai a acestui an. „Toţi cei în cauză sunt cercetaţi penal pentru săvârşirea de infracţiuni rutiere”, au declarat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.  JA-I.C.

Hoţ prins de poliţiştii din Sântana

SÂNTANA. Un adolescent în vârstă de 17 ani s-a ales cu dosar penal după ce a pătruns într-un imobil din Sântana şi a furat 200 de lei. Minorul, în noaptea de 3 spre 4 iulie, prin escaladarea gardului de la stradă, ar fi pătruns într-un imobil a cărei uşă de acces era deschisă, şi dintr-un portofel aflat în holul casei ar fi sustras 200 de lei. Poliţiştii oraşului Sântana îl cercetează pe tânăr pentru furt calificat.  JA-I.C.

Cu maşina pe spaţiul verde

Arad. Cinci arădeni care au parcat neregulamentar pe spaţiul verde de pe străzile Ulmului, Lăcrămioarelor şi Tiberiu s-au ales cu amenzi.Poliţiştii locali arădeni din cadrul Serviciului Ordine Publică şi Circulaţie au sancţionat contravenţional, luni, 8 iulie, cinci şoferi pentru că şi-au parcat autoturismele direct pe spaţiul verde. „Pentru că au încălcat prevederile Legii 24/2007, privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor, cei cinci şoferi au fost sancţionaţi cu un cuantum total de 800 lei”, au declarat reprezentanţii Poliţiei Locale Arad.  JA-V.G.

Palestinian, ilegal la frontiera Vărşand

VĂRŞAND. Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand au depistat un bărbat în vârstă de 46 de ani, din Palestina, care a încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei. Palestinianul – solicitant de azil în România – a fost depistat în zona de responsabilitate, la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, pe câmp. Bărbatul a declarat că intenţiona să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pentru a ajunge în Italia. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cetăţeanul palestinian, la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsurile legale care se impun.  JA-I.C.

A furat o mie de lei din seiful unui bar

ARAD. Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul celor de la Biroul de Ordine Publică, au depistat în flagrant un tânăr de 22 de ani, la scurt timp după ce a sustras o mie de lei din incinta unui bar de pe strada Petru Rareş. Acesta, în timp ce se afla în interiorul barului, a furat banii dintr-un seif din spatele pultului casei de marcat. Prejudiciul a fost recuperat, tânărul fiind cercetat pentru furt.  JA-I.C.

241

de amenzi în valoare de 100.000 de lei au aplicat poliţiştii rutieri pentru neregulile...

Sport

Aport nădlăcan la bronzul balcanic de la fileu

VRNJACKA BANJA. Naţionala feminină a României Under 16 a cucerit medaliile de bronz la Campionatul Balcanic de volei feminin, din lot făcând parte trei jucătoare legitimate la CS Victoria Nădlac. Echipa României, antrenată de Adrian Radu şi arădeanul Dorin Vărşăndan (CS Victoria), a învins în finala mică echipa Bulgariei, cu scorul a fost 3-0, cu seturi câştigate cu 25-9, 25-9, 25-16. Din lotul tricolor au făcut parte arădencele: Jana Koniarik, Maria Nemeş şi Tara Cristea.Reprezentativa noastră participă, începând cu finele acestei săptămânii, la turneul final al Campionatului European, care se desfăşoară în Italia şi Croaţia. Tricolorele evoluează în grupa a doua, la Trieste, adversare fiind naţionalele din: Belgia, Italia – rivala din meciul de debut, sâmbătă, ora 21.30 -, Serbia, Olanda şi Turcia. JA-D.L.

FCC Baschet, pe podium la „naţionalele” de 3x3!

BACĂU. Formaţia de 3×3 a FCC Baschet Arad continuă prestaţiile bune din acest an în Campionatul Naţional. Ultima performanţă s-a înregistrat la turneul de Streetball Challenge de la Bacău, unde arădencele au urcat pe a treia treaptă a podiumului. Câştigătoare a devenit Ştiinţa Bucureşti, formaţia ce le-a învins pe arădence în penultimul act al competiţiei.În componenţă: Adela Mercea, Rita Bartok, Alexandra Rotariu şi Diana Moraru, FCC Baschet Arad a obţinut următoarele rezultate: 17-4, cu Sepsi Sf. Gheorghe şi 18-11, cu Rapid Bucureşti (în grupă); 22-10, cu Olimpia Braşov (sfert de finală) şi 18-21, cu Ştiinta Bucureşti (semifinală).  JA-D.S.

Şoimii Lipova merge pe tineret

ARAD. Cu acelaşi antrenor la timonă, în persoana lui Flavius Sabău, vicecampioana seriei a IV-a a Ligii a 3-a la fotbal în sezonul trecut, Şoimii Lipova, şi-a reluat pregătirile.La capitolul despărţiri notăm: Cristi Poiană, Calvin Ali Tombaye, David Filip, Bogdan Burlă, Denis Dardai şi Denis Rusu. Plus Cristian Gherasim, care va lipsi aproape întreg sezonul, accidentat.Locul acestora a fost luat de: Norbert Polgar, Darius Dolga, Michel Vlad şi Victor Prună (toţi LT Cermei), Adrian Pădure (CNP Timişoara), Alex Simion (Victoria Zăbrani) şi juniorii din propria pepinieră Răzvan Gherman, Andrei Rusu şi Sergiu Crişan. O altă noutate este numirea lui Virgilius Stamate ca preşedinte al clubului, Radu Pop urmând să se ocupe exclusiv de secţia de fotbal.Adversari „alb-albaştrilor” din meciurile de verificare sunt: Şiriana Şiria, Frontiera Curtici, Luceafărul Oradea, Unirea Sântana, ACS Ghiroda, ACS Dumbrăviţa şi Victoria Felnac.  JA-D.S.

Gata cu achiziţiile?

ARAD. Din câte se pare, Amir Khalaila a fost ultimul jucător transferat de UTA în această vară. Laszlo Balint a spus că are dubluri pe toate posturile, e mulţumit de lot şi doar dacă apare ceva extraordinar se mai pune problema unui nou transfer. Antrenorul s-a referit, oarecum, şi la plafonul salarial, care nu poate fi depăşit.„În principiu, pot spune că suntem la final cu aducerea de jucători, deşi în orice moment poate apărea o soluţie bună sau foarte bună. Dar, după cum am mai spus, trebuie să păstrăm un echilibru şi din punct de vedere financiar. Avem posturile dublate, juniori de calitate, aşa că perioada de transferuri se opreşte aici, însă, repet, cu menţiunea că poate apărea o variantă pe care să o luăm în calcul” – a spus Laszlo Balint.  JA-L.S.

Turneu zonal de cadeţi pe nisipul de la „DJTS-Fan”

ARAD. Două zile de concurs pentru tinerii voleibalişti care îşi doresc să ajungă la turneul final al CN de volei pe plajă. Se află în plină desfăşurare una dintre cele două etape zonale la cadeţi şi cadete, locul acţiunii fiind Arena „DJTS-Fan” din Complexul Sportiv „Riviera”, mai cunoscut ca „Abel”. În aceeaşi locaţie, de vineri până duminică, se desfăşoară Fan Tour Open, turneu de seniori, cu premii în valoare de 5000 lei.  JA-D.L.

64

de mii de dolari este cecul pe care l-a încasat tenismenul arădean Marius Copil pentru cele două...

Sport international

Panoramic

Atac la Ana Birchall

BUCUREŞTI. Deputatul PSD Liviu Pleşoianu a atacat-o, miercuri, pe Ana Birchall, ministru al...

Au depăşit limitele

TEHERAN.Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică a transmis miercuri statelor membre ale...

Magazin

Natalia

Pasiunile ei sunt moda, muzica şi lectura.

Produse cosmetice Gaga

LOS ANGELES. Starul pop Lady Gaga a anunţat că va lansa o linie de produse cosmetice care va fi...

Kidman produce seriale

LOS ANGELES. Nicole Kidman va fi producător executiv pentru serialul „Crime Farm” pentru...

Puiul de cocor

Un pui de cocor japonez îşi face plimbarea în Sosto Zoo din Nyiregyhaza.  FOTO: EPA

La a doua condamnare

LOS ANGELES. Sterling Van Wagenen, co-fondator al Festivalului de Film Independent Sundance, a fost...

Ca să vă bucurați de întregul articol, vă rugăm să vă logați.

Please enter the code

The code is not valid, has been used already or has expired
Trimitere e-mail