Mutations of this issue:
Zoom
Arată text view

Prima

Poliţia, pe strada Mărului

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad continuă acţiunile preventive desfăşurate pe şoselele din municipiu şi judeţ. De această dată, însă, în acţiunea de miercuri au fost implicaţi şi mascaţii, care au descins, împreună cu cei de la Investigarea Criminalităţii Economice, pe strada Mărului, la un depozit de colectare a fierului vechi. /P.6 FOTO: IPJ ARAD

Se lucrează pe strada Mărăşeşti

ARAD. Muncitorii şi utilajele au sosit şi pe strada Mărăşeşti din municipiu, segmentul cuprins între strada Aron Cotruş şi Intim. Până acum au spart trotuarul de pe partea stângă sens de mers spre Intim. Urmează montarea bordurilor, aşezarea asfaltului şi reeabilitarea acceselor. Şoferii trebuie să ştie că momentan banda 1, dinspre Intim înspre strada Episcopiei, pe segmentul amintit mai sus este blocată, dar şi o porţiune din banda 2. Aşadar, se circulă cu dificultate.  JA-V.G.

Autobuz în flăcări, pe autostradă

Un autobuz a luat foc, miercuri dimineaţă, pe autostrada ce face legătura între Arad şi Timişoara, în zona Aeroportului Arad. Mijlocul de transport a fost distrus în totalitate de incendiu. Din fericire, în autobuz nu se afla decât şoferul la momentul izbucnirii incendiului, acesta reuşind să iasă la timp. Autobuzul aparţinea unei companii private de transport, circulând pe ruta Arad-Tisa Nouă-Arad. Traficul a fost blocat timp de câteva ore. JA-E.R. FOTO: ISU ARAD

Actualitate

S-au ridicat restricţiile pentru pestă

ARAD. Gata cu pesta porcină în Arad. Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad a anunţat miercuri, 10 aprilie, că „având în vedere rezultatele de laborator şi a efectuării examenelor clinice din zona de protectie şi supraveghere, începând cu data de 09.04.2019 s-au ridicat restricţiile privind pesta porcină africană (PPA) conform Actului sanitar de stingere oficială a focarului nr. 293 / 09.04.2019, aşadar judeţul Arad a fost declarat liber de pesta porcina africană”.În data de 27 ianuarie a fost identificată şi declarată oficial pesta porcină africană la o gospodărie din municipiul Arad. „Reamintim că pesta porcină africană este o boală infecţioasă virotică, netratabilă şi fără măsuri de prevenţie specifică (vaccin), care afectează porcii domestici şi sălbatici, dar nu se transmite la om. Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad supraveghează în continuare prin examene clinice serologice şi de laborator probele provenite din teritoriu de la porcii domestici şi sălbatici”, punctează directorul DSVSA Arad, dr. Viorel Agud. Proprietarii de exploataţii de porcine au obligaţia să respecte următoarele măsuri: achiziţionarea de porcine se va face doar din exploataţii care nu sunt supuse restricţiilor sanitar veterinare; porcinele trebuie să fie identificate şi să figureze in Baza Naţională de Date şi obligatoriu însoţite de documente sanitare veterinare de la medicul veterinar de liberă practică de la exploataţia de origine; obligativitatea respectării măsurilor de profilaxie generală şi de a anunţa medicul veterinar de orice suspiciune de boală. JA-A.P.

24 de ore

RO_CULTURA

1.600 de spectatori

ARAD. Aproximativ atâtea persoane au reuşit să atragă evenimentele din cadrul Conferinţelor Dilema veche, desfăşurate la Arad între 3 şi 7 aprilie. „Acestor 1600 de spectatori li se adaugă alte două tipuri de audienţă: cei minimum 4000 de cititori ai variantei de print a dosarului Dilema veche dedicat Aradului (şi cel puţin încă pe atâţia cititori în online), precum şi zecile de mii de vizualizări ale transmisiilor live şi înregistrărilor conferinţelor, un număr care va continua să crească din momentul în care toate înregistrările întâlnirilor publice vor fi disponibile online”, transmite Centrul Municipal de Cultură. CMC-ul a şi organizat conferinţele, în parteneriat cu GMMC şi revista Dilema Veche.  JA-E.R.

Eveniment

Poliţia, razie printre şoferi şi fier vechi

ARAD. Zeci de poliţişti au fost mobilizaţi, miercuri dimineaţa, într-o acţiune care a vizat atât partea rutieră, cât şi comerţul ilegal în Arad. Iar rezultatele nu s-au lăsat aşteptate. „Pe raza municipiului Arad se desfăşoară o acţiune în sistem integrat cu participarea poliţiştilor de ordine publică, rutieră, Investigaţii Criminale, Serviciul Economic şi luptătorii SAS, pentru depistarea persoanelor care nu respectă prevederile legale privind comerţul cu fier vechi, legislaţia rutieră, normele legale privind domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate, se sustrag urmăririi penale ori sunt căutate pentru audieri. În activitate au fost implicaţi 65 de poliţişti de la structurile antemenţionate şi 24 de autoturisme”, au anunţat reprezentanţii IPJ. În numai jumătate de zi, rutieriştii au dat 149 de amenzi în valoare totală de peste 66.000 de lei, printre neregulile descoperite fiind constatate depăşiri ale vitezei legale de deplasare, neacordarea de prioritate la pietoni, nerespectarea culorii roşu la semafor sau abateri legate de centură şi folosirea telefoanelor mobile. În plus, au fost reţinute zece permise de conducere şi două certificate de înmatriculare. Doi şoferi au fost depistaţi conducând cu 103 km/h în localitate. Pe MăruluiUna dintre ţintele poliţiştilor a fost strada Mărului, această zonă rău-famată a municipiului. Acolo, cei de la Serviciul Economic au verificat un depozit de comercializare a fierului vechi. „Poliţiştii au depistat cinci persoane din judeţul Sălaj, care transportau cu cinci autovehicule 7.400 kg de fier vechi fără a deţine acte de provenienţă, având încărcătura în remorcă peste înălţimea legală admisă. Aceştia au fost sancţionaţi, fiindu-le confiscată toată cantitatea de fier transportată”, a declarat Claudia Iuga, purtătorul de cuvânt al IPJ. În plus, au fost luate în vizor şi alte persoane suspecte. Potrivit Poliţiei Arad, pe strada Mărului, pe strada Sabinelor şi în cartierul Alfa au fost legitimate 121 de persoane. Totodată, a fost depistată şi o persoană bănuită de săvârşirea infracţiunii de distrugere.  JA-A.G.

Trei infractori opriţi la Nădlac

NĂDLAC. Primul care a fost oprit de vameşi să iasă din ţară a fost T.C., un cetăţean turc în vârstă de 34 de ani. Acesta s-a prezentat, pe 9 aprilie, la Nădlac II, iar în momentul în care s-a efectuat verificarea specifică, bărbatul a prezentat un document de identitate bulgar, care s-a dovedit a fi fals. Turcul va fi cercetat pentru infracţiunile de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de statA doua zi, de dimineaţă, tot la Nădlac II, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţeanul român V.C., în vârstă de 32 de ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în Germania. Surpriza a venit când vameşii i-au cerut permisul de conducere, iar acesta a declarat că nu are aşa ceva, fiind acum cercetat pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere. Câteva ore mai târziu, tot la Nădlac II, s-a prezentat pentru a părăsi ţara şi gorjeanul M.L., în vârstă de 37 de ani. În momentul în care poliţiştii de frontieră au introdus numele acestuia în sistemul informatic, au descoperit că pe numele său există un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Bărbatul a fost predat unui echipaj al Poliţiei, fiind reţinut.  JA-E.R.

Hoţ prins cu bunurile furate pe stradă

ARAD. Poliţiştii din Vlaicu au reuşit să pună mâna pe unul dintre hoţii care „mişună” prin Arad. Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, „poliţiştii Secţiei nr. 1 Vlaicu, aflaţi în serviciul de patrulare, au depistat un tânăr de 20 de ani din Arad care avea asupra sa bunuri a căror provenienţă nu a putut fi justificată. În urma cercetărilor efectuate, s-a constatat că bunurile ar fi fost sustrase din portbagajul unui autoturism, lăsat neasigurat, pe Aleea Ulise din municipiu”. Potrivit informaţiilor noastre, hoţul se plimba cu bunurile furate pe stradă, moment în care a trezit suspiciunea poliţiştilor. Mai mult decât atât, acesta ar fi „prădat” mai multe maşini în acea seară. Tocmai de aceea, oamenii legii anunţă că vor continua documentarea întregii activităţi infracţionale a acestuia.În plus, IPJ Arad vine cu sfaturi pentru arădeni: nu lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii, obiecte de valoare (telefoane mobile, dispozitive GPS, camere de filmat, laptopuri, portmonee, poşete), chiar dacă lipsiţi pentru scurt timp; nu lăsaţi la vedere (sau în torpedou) documente personale sau ale autoturismului; asiguraţi-vă că portierele s-au închis atunci când părăsiţi maşina şi acţionaţi închiderea centralizată. JA-A.G.

Sport

Schimbare de lider în Liga Desavoia

ARAD. Etapa cu numărul 30 din cel mai puternic campionat de mini-fotbal pe teren artificial rezervat amatorilor din judeţul nostru a programat mult aşteptatul derby: Premiere-Luciano. Câştigând, trupa lui Flavius Măduţa a făcut un pas uriaş spre titlul de campioană.Liga 1Napoli vs Alfa United 7-3, Fc Marţi vs Acm Arad 3-4, Sistema vs Fc Ergad 5-5, Ac Luciano vs Fc Premiere 1-3, DIM Pârneava vs Takata Centuri 5-1, Flamura Roşie vs Dortmund 3-6, Conceptline vs Gloria Bujac 5-0, Simco vs Old Friends 7-0, Black Warriors vs Yazaki 0-3 (f.j.).Clasament: 1.Premiere 74p, 2.Luciano 72p, 3.DIM Pârneava 69p, 4.Sistema 66p, 5.Flamura Roşie 56p, 6.Ergad 55p, 7.Simco 54p, 8.Dortmund 52p, 9.Alfa United 49p, 10.Napoli 48p, 11-13.Yazaki, Conceptline şi Takata Centuri 35p, 14.Bujac 34p, 15.Acm 20p, 16-17.Marţi şi Old Friends 16p, 18.Black Warriors 0p.Liga 2Real Team vs Victoria Ursus 1-2, Amoretti vs Supernatural 3-2, Strâgoii vs Fc Motorul 1-2, Făt Frumos vs Universitatea U 7-3, Red Fighters vs Breckner Team 5-0, Poker Stars vs 5 Colţuri 0-1, Lazio Friends vs Elmo 2-0, Sporting Şoimoş vs Juventus 5-4, Toolshop vs Fc Micalaca 1-3.Conduce în ierarhie: 1.Poker Stars 55p, 2-5.Şoimoş, Real Team, Micalaca şi Amoretti 54p, 6.Lazio Friends 53p. La subsol le găsim pe: 14.Toolshop 33p, 15.Victoria Ursus 32p, 16.Universitatea 31p, 17.Breckner Team 29p, 18.Supernatural 16p.Liga 3DOG vs Tigres 6-6, CSŞ 81 vs Young Boys 14-1, Noi&Noi vs Coindu 3-2, A.T.U vs Electroputere Arad 3-8, Sano Safety vs GF Aeronautics 0-4, Huf vs Academia Pârneava 1-3, Dream Team vs Luceafărul 2-5, Portadoors vs Cfr Arad 2-6, Viitorul vs Amidamaru 3-4, Old School Fotbal vs Jumbo 9-4.Pe primele locuri: 1.Old Schhol 73p, 2-3.Coindu şi GF Aronautics 70p, 4.Noi&Noi 68p, 5.Luceafărul 67p. Ultimele: 16.Vitorul 21p, 17.Huf 19p, 18.Jumbo 15p, 19.Academia 13p, 20.Young Boys 6p.Old boysRezultate etapa 11: Ştiinţa vs Salt&Pepper 3-5 şi Ergad Old Boys vs Flamura Roşie Old Boys 9-0. Clasament: 1.Ergad 30p, 2.Salt&Pepper 22p, 3.Ştiinţa 6p, 4.Flamura Roşie 5p.  JA-D.S.

Şc. Gim. „Aurel Vlaicu” a câştigat Cupa Hagi Danone

ARAD. Zilele trecute, pe stadionul „Motorul”, s-a disputat cea de-a doua etapă a Cupei Hagi Danone 2019. Copii de la şcolile din judeţul Arad s-au înfruntat pentru un loc în finala de la Constanţa (29 mai-1 iunie), unde vor juca alături de alte campioane şcolare din ţară, plus şase cluburi de fotbal. Este vorba despre gazdele de la Academia Hagi, plus alte cinci echipe alese chiar de către Gheorghe Hagi. Miza este calificarea la finala Danone Nations Cup, de la Barcelona.Cea mai valoroasă echipă din Arad s-a dovedit a fi Şcoala Gimnazială „Aurel Vlaicu”, elevii pregătiţi de prof. Flavius Stoica învingând în finală, scor 2-0, „Regina Maria”, goluri semnate de Bonchiş şi Băeşu.Iată numele campionilor: Daian Tăutan (portarul turneului), Alex Sârbu, David Ştef, David Kodoran, Alexandru Berariu, Ianis Bonchiş, Darius Şiclovan, Alexandru Budihala, Vlad Băeşu, Tudor Ghergar şi Radu Bătrân.Festivitatea de premiere a fost oficiată de Adrian Lucaci, preşedinte AJF Arad; Iosif Lovas, medaliat cu bronz la Mondialul de juniori din 1981 şi Paul Barta, inspector ISJ Arad. JA-D.S.

Au făcut legea pe tatami!

SÂNTANA. Peste 300 de sportivi din Ungaria, Serbia şi România au participat la Cupa Primăverii la judo. Din cei 76 de sportivi cu dublă legitimare CS Municipal Arad – Podgoria Ghioroc, care au păsit pe tatami, 54 au urcat pepodium, contribuind la câştigarea întrecerii pe echipe.Iată numele sportivilor pregătiţi de Ionel Lazăr, Loghin Lazăr, Robert Nagy, Gabriela Botaş, Cristian Mercea, Carol Szabo şi Dorin Drimbe, care au urcat pe podiumul de premiere:Locul I – Seracu Natalia, Stef Raluca, Costea Elena, Spataru David, Cerb Bogdan (U11); Has Maia, Matei Maria, Trif Denisa, Cuc Anamaria, Covaci Fabian, Barta Tudor, Mercea David, Cope Morodan (U13); Hegyi Timeea, Szabo Carolina, Voica Andrada, Matei Catălin, Botezatu Luca, Andraş Alexandru (U15).Locul II – Anghel Iris, Roşca Rareş, Iute David, Tincu Alin, Vlad Matei, Bella Roland, Borlean Marius (U11); Trif Dorian, Farcaş Zoltan, Petruţa Marian, Pohaci Ionuţ (U13); Mercea Cristiana, Corleciuc Anmaria, Tudorache Daria, Pop Vlad (U15).Locul III – Covaci Emanuel, Petruta Alex, Barta Andrei, Ieni Andrei, Socian Casian, Budugan Andrei, Simon Vlad, Balta Octavian, Brnat Nandor, Pera Robert (U11); Gabor Carolina, Verdeş Rareş, Ratz Eric, Iftimie David (U13); Rosca Robert, Suciu Adrian, Trif Mihai, Oneţiu Bogdan, Fulge Iosif, Lupu Denis (U15).  JA-D.S.

Doar o etapă pe locul unu

DUMBRĂVIŢA. În formula: Gârlea – Polgar (min. 80, Mihuţa), Dolga, Varga, Sabău (mi. 65, Matiş), Prună, Ciubotariu (min. 80, Bulza), Mager, Iuga, Gruiescu (min. 60, Deta), Capătă, Lunca Teuz Cermei a cedat derby-ul de la Dumbrăviţa, părăsind fotoliul de lider al Seriei a IV-a din Liga 3 la fotbal, după doar o singură rundă.Gazdele au controlat jocul, şi-au creat mai multe oportunităţi de a înscrie, reuşind câte un gol în fiecare repriză, prin Voinea (min. 27) şi Telescu min. 74.Sămădăii au replicat târziu, prin Capătă, care a avut în două rânduri şansa golului de onoare în ultimele minute ale confruntării, dar portarul Miklos a avut intervenţii de zile mari.Lupta la vârf rămâne strânsă, Şoimii Lipova trecând, din nou, în frunte (45 p), urmată de Şcolar Reşiţa (2-0, cu Metalurgistul Cugir) şi ACS Dumbrăviţa (ambele cu 44p) şi Lunca Teuz Cermei (43p).  Etapa viitoare se joacă meciurile: Millenium Giarmata –...

Istoria drag racing scrisă la Arad!

ARAD. Prima etapă din istoria Campionatului Naţional de Drag Racing, organizată pe Aeroportul Arad, a fost un succes total, cu peste 100 de concurenţi prezenţi la start şi peste 3.000 de spectatori curioşi să vadă cele mai rapide maşini din ţară, anunţă forul de profil din ţara noastră.Silviu Ghiţă a reuşit să înregistreze un record, parcurgând cei 402 metri într-un timp de 8,7 secunde la bordul unui VW Lupo 2.0 TFSI. Acesta a avut o viteză de peste 270 de km/h.Alte trei maşini din grupa Diesel de la Clasa Pro au reuşit să se încadreze sub 10 secunde, pilotate de Doru Toma Alexandru, Ciprian Tofan şi Dragoş Stoicescu. Raul Cotuţ, cu un BMW E30 de 970 de cai putere, a bifat şi el un timp excelent, ajungând la finiş în 9.41 secunde.  JA-D.L.

Păcurar îşi asumă vina remizei

Arad. La finalul meciului cu Pandurii, antrenorul secund al UTA-ei, Cristian Păcurar a declarat:„A fost un meci la care poţi face infarct dacă eşti antrenor şi nu stai bine cu inima. Vina îmi aparţine efectiv mie, nu jucătorilor sau lui Ionuţ Popa. Am luat două goluri pe greşeli individuale, apoi – după pauză – au venit 35 de minute cum aş vrea să le avem în toate celelalte meciuri de acum înainte. După care am luat iar gol, din nimic, pe o altă greşeală, jucătorul lor marcând dintre opt oameni ai noştri. Sunt greşeli care au venit pe fond de oboseală, dar şi a altor nemulţumiri. Sunt foarte supărat pe cele trei goluri primite, nu concep asemenea greşeli. Se mai întâmplă să greşeşti, să primeşti gol, dar sunt prea multe. Mai avem de lucru cu grupul, la faza defensivă. Nu ştiu ce a văzut antrenorul lor, dar şi noi putem spune că am fost dezavantajaţi de arbitru”.  JA-L.S.

12

este numărul turneului din acest weekend din cadrul CN de baschet masculin Under 14, în care este...

Şoimii şimăndani se reîntorc la fotbalul de sală

ŞIMAND. Şoimii Şimand va disputa, în această săptămână, două partide în cadrul CN de futsal Under 19. Mai întâi, elevii lui Daniel Mărcuş şi Dumitru Buruiană se vor deplasa la Reşiţa, pentru întâlnirea cu Muncitorul, de joi (ora 15), pentru ca duminică (ora 14), la Vladimirescu, să primească vizita liderului West Deva. Şimăndanii se situează pe poziţia a doua, la 9 puncte de hunedoreni, însă cu două meciuri mai puţin disputate.  JA-D.L.

Sport international

Panoramic

Repus în funcţie

BUCUREŞTI. Administraţia Prezidenţială a câştigat în instanţă repunerea în funcţie a...

Magazin

Mihaela

Pasiunile ei sunt muzica, moda şi sportul.

Vadim

Un gluton – numit şi jderul flămânzilă – pe nume Vadim, explorează ţarcul de la grădina zoologică din Pecs.  FOTO: EPA

Ca să vă bucurați de întregul articol, vă rugăm să vă logați.

Please enter the code

The code is not valid, has been used already or has expired
Trimitere e-mail