Mutations of this issue:
Zoom
Arată text view

Prima

Parcul „Mihai Eminescu”, pe ultima sută

Lucrările de reparaţii din Parcul „Mihai Eminescu”, situat în spatele Palatului Administrativ, sunt pe ultima sută. Miercuri, 7 noiembrie, angajaţi din cadrul Gospodăririi Comunale Arad plantau de zor flori şi amenajau rondourile din parc. Potrivit datelor administraţiei locale, parcul ar urma să fie finalizat în jurul datei de 20 noiembrie.  FOTO: Andreea Pintea

Două nopţi de foc pentru pompieri

Incendii în miez de noapte în judeţul Arad. Unul – de vegetaţie uscată – pe raza comunei Vârfurile, iar celălalt la Măderat – la un depozit de baloţi de paie. Noaptea de luni spre marţi a fost una de foc pentru pompierii şi pompierii voluntari din Gurahonţ, precum şi pentru angajaţii Ocolului Silvic, iar noaptea de marţi spre miercuri s-a dovedit a fi una albă pentru pompierii din Ineu care au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la două depozite în care erau depozitate 35 de tone de paie. /P.6 FOTO: ISU ARAD

Actualitate

24 de ore

100 de arbori pentru 100 de ani

ARAD. O sută de arbori au fost plantaţi miercuri, 7 noiembrie, simbolizând cei o sută de ani care se împlinesc de la Marea Unire. „Felicit iniţiatorii acestei iniţiative lăudabile prin care sunt plantaţi cei 100 de arbori, ca un simbol al Centenarului Marii Uniri pe care îl sărbătorim în acest an. Mă bucur să văd cum instituţiile din Arad, Garda de Mediu, Direcţia Silvică, Primăria şi Consiliul Local Moneasa, universităţile din Arad, colaborează pentru realizarea unui proiect frumos, prin care ajutăm peisajul natural din centrul staţiunii să se regenereze. Moneasa este o oază de linişte şi sănătate pentru turişti, iar prin astfel de iniţiative continuăm împreună eforturile de înfrumuseţare şi popularizare a staţiunii. Îmi doresc ca acest exemplu să fie implementat şi în alte zone ale judeţului unde este nevoie de împăduriri, tot aşa printr-o colaborare între instituţiile deconcentrate şi autorităţile locale”, a punctat prefectul Florentina Horgea. JA-A.P.

Candidat la europarlamentare

Un prim nume asumat de candidat la alegerile europarlamentare: Vlad Botoş, preşedintele Uniunii Salvaţi România Arad.

Tocaniţă cu cârnaţi

INGREDIENTE: O ceapă, 4 ardei graşi, 2 linguriţe boia, 500 g roşii de gătit, 300 g cârnaţi, 4...

Societate

Zilele Centenarului, la Arad

Pe 13 şi 14 noiembrie, la Arad vor fi organizate mai multe evenimente speciale, pentru a marca Centenarul Marii Uniri.

Eveniment

Nopţi de foc pentru pompieri

Incendii în miez de noapte. Unul – de vegetaţie uscată - pe raza comunei Vârfurile, iar celălalt la Măderat – la un depozit de baloţi de paie.

Spărgător de case în Nădlac, prins de poliţişti

NĂDLAC. A dat trei spargeri una după alta. Toate spargerile au vizat imobile de pe raza oraşului Nădlac. În urma primei sesizări, oamenii legii din oraş au demarat cercetările pentru stabilirea identităţii hoţului. Astfel a fost identificat un bărbat din Nădlac ca fiind autorul spargerilor. Bărbatul a furat aproape tot ce i-a căzut în mână: tablouri, lampă de gaz, ceas de perete, drujbă de tăiat lemne şi chiar şi obiecte de igienă intimă. „În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Nădlac, bănuit de furtul mai multor bunuri dintr-un imobil nelocuit de pe raza oraşului (opt tablouri, două sticle ornamentale, un set ceainic, o lampă de gaz, un ceas de perete şi alte obiecte ornamentale), în cursul lunii septembrie. În urma extinderii cercetărilor, s-a constatat că, în perioada septembrie – octombrie, prin escaladarea gardului, acelaşi bărbat ar fi sustras dintr-un alt imobil de pe raza oraşului Nădlac o drujbă de tăiat lemne şi bunuri de igienă, iar dintr-un al treilea imobil, în cursul lunii octombrie, ar fi sustras 16 păsări de curte. Pe numele celui în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat în formă continuată, poliţiştii continuând documentarea activităţii infracţionale a bărbatului”, au precizat reprezentanţii IPJ Arad.  JA-I.C.

La frontiera Nădlac, cu un permis auto fals

NĂDLAC. Poliţiştii de frontieră au depistat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I – Nagylak, un bărbat din România care conducea un autoturism în baza unui permis de conducere ceh fals. Cetăţeanul român s-a prezentat la graniţă, la volanul unui autovehicul marca VW Sharan înmatriculat în România, iar la control i s-a solicitat şi permisul de conducere. Acesta a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Cehia, însă cu ocazia verificărilor specifice poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals. La controlul corporal şi al bagajelor a fost descoperită şi o carte de identitate, eliberată de autorităţile din Cehia, care nu întrunea condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic.În ambele documente false – cartea de identitate şi permisul de conducere – erau înscrise datele de identitate ale persoanei în cauză şi erau aplicate fotografiile acesteia. „Poliţiştii de frontieră au efectuat cercetări şi au constatat că bărbatul nu a deţinut niciodată permis de conducere. Cu privire la cele constatate românul a declarat că a obţinut permisul de conducere şi cartea de identitate de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte, în schimbul sumei de 2.000 de euro, neavând cunoştinţă despre faptul că acesta este fals. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals”, au precizat reprezentanţii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad.  JA-I.C.

O dubiţă s-a transformat în ... „pieton”, la Catedrală

ARAD. Tupeu, neglijenţă şi lipsă de educaţie. De toate acestea a dat dovadă conducătorul unei dubiţe care a oprit, fără vreo strângere de inimă chiar pe trotuarul din zona Podgoria. Arădenii care au trecut prin zonă au fost extrem de surprinşi să vadă că dubiţa de transport marfă era parcată efectiv pe trotuar, ca şi cum acolo era vreun loc de parcare special amenajat.Poliţiştii locali, aflaţi în patrulare, au văzut „minunea” şi s-au sesizat. Au aşteptat ca şoferul să vină la faţa locului şi să le explice cum de autovehiculul său s-a schimbat la faţă, tocmai în pieton. „Şoferul a fost sancţionat conform prevederilor Ordonanţei de Urgenţă 195/2002 privind regulile pentru circulaţia vehiculelor, articolul 143, litera a, care spune că se interzice staţionarea voluntară a vehiculelor în toate cazurile în care este interzisă oprirea voluntară”, au declarat reprezentanţii Poliţiei Locale.Aşadar pentru că şoferul microbuzului a omis să respecte regulile de circulaţie, s-a ales cu o amendă de 580 lei, cu posibilitatea de a plăti jumătate din cuantum, 290 lei, în 15 zile.  JA-A.P.

Parchetul, în minus cu un procuror

ARAD. Procurorul Silvia Tudor, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, a înaintat către Consiliul Superior al Magistraturii o cerere în care solicita eliberarea din funcţie, prin pensionare, începând cu data de 1 octombrie 2018. La data solicitată de magistrat pentru eliberarea din funcţie, acesta avea vârsta de 51 de ani şi o vechime în funcţia de procuror de 26 de ani şi o lună.Judecătorii, procurorii, magistraţii-asistenţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie etc. se pot pensiona la cerere înainte de împlinirea vârstei de 60 de ani şi beneficiază de pensie dacă au vechime cel pu­­ţin 25 de ani numai în funcţia de judecător, procuror, magistrat-asistent, sau personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor, precum şi funcţia de judecător ori procuror financiar sau consilier de conturi de la secţia jurisdicţională a Curţii de Conturi. Astfel, Consiliul Superior al Magistraturii, prin vot direct şi secret, cu unanimitatea voturilor membrilor prezenţi, a înaintat Preşedintelui României propunerea de eliberarea din funcţie, prin pensionare a procurorului Silvia Tudor, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul A­­rad. În 2 noiembrie 2018, Preşedintele României a semnat decretul de eliberare din func­­ţie, prin pensionare, a magistratului arădean.  JA-I.C.

Ţigări de contrabandă depistate în Piaţa Fortuna

ARAD. Poliţiştii Secţiei nr. 1 Vlaicu au desfăşurat în Piaţa Fortuna o acţiune pentru depistarea persoanelor care comercializează produse accizabile, fără drept. Astfel, oamenii legii au depistat un bărbat în vârstă de 44 de ani, din Arad, care oferea spre comercializare 82 de pachete de ţigarete netimbrate, susceptibile a proveni din contrabandă.Potrivit IPJ Arad, în timpul acţiunii „au mai fost depistaţi o femeie de 45 şi un bărbat de 41 de ani, din Arad, în timp ce ofereau spre comercializare 331 pachete ţigarete netimbrate, susceptibile a proveni din contrabandă. De asemenea, a fost găsită asupra lor şi suma de 1.610 lei, provenită din vânzarea de ţigarete. Poliţiştii au indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor atât cele 8.260 ţigarete depistate, precum şi suma de 1.610 lei, pe numele celor în cauză fiind întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă”.  JA-I.C.

Adolescent de 19 ani, cercetat de poliţişti

ARAD. A furat un calorifer şi a distrus scările interioare ale unui bloc. Este vorba despre un tânăr de 19 ani care, în 4 septembrie, ar fi furat un calorifer din scara unui bloc de pe raza municipiului şi ar fi distrus treptele casei scării aceluiaşi imobil. Pe numele adolescentului, poliţiştii Secţiei nr. 1 Vlaicu au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt şi distrugere.  JA-I.C.

Furt dintr-un supermarket de pe Calea Romanilor

ARAD. Un cetăţean german în vârstă de 24 de ani a fost depistat în flagrant delict în timp ce fura produse alimentare din incinta unui supermarket de pe Calea Romanilor. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, poliţiştii Biroului de Ordine Publică îl cercetează pe tânăr sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt. Prejudiciul, în valoare de 104 lei, a fost recuperat.  JA-I.C.

17

permise auto şi 12 certificate de înmatriculare au reţinut poliţiştii rutieri în urma...

Cu permis fals la volanul unei maşini prin Sântana

SÂNTANA. Un bărbat de 39 de ani, din Calafat, este cercetat penal de poliţiştii din Sântana, după ce a fost prins conducând un autoturism pe străzile oraşului, în baza unui permis de conducere fals. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că bărbatul nu deţine permis auto, iar cel prezentat este unul fals, figurând pe numele unei alte persoane, fiind urmărit şi de autorităţile italiene.  JA-I.C.

Sport international

Panoramic

Ameninţare

Poliţia franceză a reţinut o femeie care ameninţa că ar avea asupra sa o bombă pe care o va detona într-un spital din Dunkirk din sudul Franţei. Femeia a început să ameninţe după ce a intrat în unitatea de urgenţe a spitalului. Personalul a alertat poliţia, care a înconjurat zona şi a trimis o echipă specializată în detectarea dispozitivelor explozibile.  foto: FAN

Cer să fie împuşcaţi

WASHINGTON. Patru persoane care au fost condamnate la moarte în statul american Tennessee au cerut unui...

Magazin

Adelina

Pasiunile ei sunt muzica, moda şi lectura.  

Grupaţi

Trei papagali amazonieni au fost surprinşi în Parcul Zoologic din Heidelberg, Germania.  FOTO: EPA

Ca să vă bucurați de întregul articol, vă rugăm să vă logați.

Please enter the code

The code is not valid, has been used already or has expired
Trimitere e-mail